Roudnický tým na domácí půdě nasadí nejen svou dlouholetou jedničku Davida Vršeckého, ale také premiérově Michala Matějovského, syna někdejšího úspěšného truckového jezdce Stanislava Matějovského, mistra Evropy tahačů z roku 2001.

„Zatím jsme se dohodli s managementem Michalova týmu na jednom závodě. Poté se budeme bavit o další možné spolupráci. Každopádně jméno Matějovský do Mostu patří," uvedl manažer Buggyry Jan Kalivoda.

Michal Matějovský bere mostecké závody především jako možnost nasbírat další zkušenosti. „S otcem jsme před nějakou dobou přemýšleli, že bych někdy mohl do tahačů nastoupit. V letošní sezoně jsem jel český mistrák s audi, pak jsem si odskočil na mistrovství Evropy cestovních vozů, takže je to docela rozmanité. Ale vůbec mi to nevadí, aspoň můžeme přemýšlet o tom, jak bychom se mohli směrovat do dalších sezon," uvedl 26letý královéhradecký jezdec při setkání s novináři. Na otázku, s jakým cílem do Mostu jede, odpověděl. „Jsem realista. Při své premiéře bych chtěl určitě získat nějaký ten bod, což se rovná umístění do desátého místa."

Jeho týmový kolega Vršecký se na mosteckém autodromu zkusí přiblížit třetímu místu v celkovém pořadí seriálu, na dalšího Čecha Adama Lacka momentálně ztrácí 26 bodů. Pořadí šampionátu suverénně vedou jezdci MAN Němec Jochen Hahn a Antonio Albacete ze Španělska.

„Kdykoliv jsem v Mostě vyhrál, byl z toho na konci sezony titul. Letos to na celkové vítězství nevidím, ale to neznamená, že bych se na domácím okruhu nechtěl předvést v plné síle. Naopak," uvedl dvojnásobný mistr Evropy David Vršecký.