SOUVISEJÍCÍ ČLÁNEK o vyhlášení výsledků ankety čtěte v tomto odkazu.

V podkrkonošském městě je tento sport číslem jedna a fanoušci Kary poslali své oblíbené hráčce, známější pod dívčím jménem Steffanová, nejvíce hlasů.

Vyhlášení ankety, kterou pořádají KH KO ČUS, Královéhradecký kraj, agentura ČOK-CZ a Deník, se uskutečnilo v úterý v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Vizitka
Milena Prokešová
(rozená Steffanová)
Klub: BK Kara Trutnov.
Post: křídlo.
Věk: 33 let.
Výška: 180 cm.
Bilance: dosažená čísla v české lize (k 25. 3. 2014): 4960 bodů – 9. místo v historickém pořadí, 429 zápasů (7.), 647 trojek (2.), 1335 doskoků (22.), 520 asistencí (19.).

Byla jste zaskočena, že vás příznivci basketbalu zvolili sportovní Hvězdou Deníku?
Zaskočena? To je slabé slovo. Spíš šokovalo. O to víc si toho vážím, že si čtenáři Deníku vybrali z tolika skvělých sportovců právě mě. Tímto bych chtěla všem ze srdce poděkovat.

Trutnovští basketbaloví příznivci mají podobné ankety vyloženě rádi. Chystáte se jim nějak odvděčit či poděkovat?
Fanoušci Kary jsou jedineční a nebudu si nalhávat, že právě oni se zasloužili o mé umístění v anketě. Zatím jsem neměla čas o něčem popřemýšlet, ale myslím, že největší radost by jim udělalo vítězství v play off.

O basketbalu se u nás píše často. Patří Krkonošský deník 
k novinám, které si kupujete?
Krkonošský deník čtu velmi často na internetu, zajímám se nejen o sport, ale i o dění v regionu. Tištěnou podobu kupuji sporadicky, většinou jako společníka na cestách.

Jak se vám líbilo vyhlášení a co vás během galavečera zaujalo?
Vyhlášení v hradeckém Aldisu bylo pro mě zkraje dost nervózní. Přece jenom se lépe cítím na palubovce v šortkách (usmívá se). Ale užila jsem si ho maximálně. Potkala jsem se tam s řadou známých a kamarádů. A co mě zaujalo? Spíš překvapilo, jak si zástupci Deníku dali práci a na pódium mi přinesli krásné dárky pro naše dvojčata (úsměv) – velké díky.

Ač patříte ke služebně nejzkušenějším hráčkám, letošní sezona vám vychází fantasticky. Jak byste ji zatím ze svého pohledu popsala?
Děkuji za pochvalu, ale basket není hra jednotlivců a na mém výkonu se podílí celý tým. Bez mých spoluhráček, trenérů, vedení bych vám tady neodpovídala. Sezona zatím není u konce, a i když jsme ji zrovna dobře nezačali, tak jsme, myslím si, ukázali, že hrát basketbal umíme. Tvrdě trénujeme, abychom si na konci mohli říci: ano, udělali jsme maximum.

Trutnovská Kara se probojovala do čtvrtfinále. Cítíte v něm vůbec nějakou šanci proti momentálně rozjetému Imosu Brno?
Šanci? Ta přece umírá jako poslední. Jsou to holky jako my a rozhodně se nemáme čeho bát. Když půjdeme do play off se vztyčenou hlavou a ne poraženecky, věřím v úspěch!

Pro většinu sportovců bývá velkou oporou rodina. Jak je tomu u vás? Přece jen je pikantní, že váš manžel letos stojí i na lavičce Kary…
Bez rodiny a její podpory by to ani nešlo. Oboje naše rodiče jezdí pomáhat, jak se dá, a hlavně velké díky patří manželům Chaloupkovým, které jsme si tak trochu adoptovali, nebo oni nás (úsměv), a moc nám pomáhají s našimi kluky.