Prošli jste při hledání zaměstnání prvním výběrovým sítem a dostali jste se až k pohovoru. Dokážete ale přesvědčit o svých profesních kvalitách? A víte, co můžete firmě nabídnout? Základem je znát svou vlastní hodnotu.

Otázka, která se prolíná celým přijímacím pohovorem, zní: Proč bychom měli vzít právě vás? Možná si myslíte, že jsou vaše silné stránky zřejmé z životopisu, a nemusíte je příliš rozebírat. Není tomu tak. Naopak jde o jednu z hlavních chyb při příjímacím řízení.

Kdy jindy máte příležitost ukázat potenciálnímu nadřízenému svou hodnotu a budoucí přínos firmě, než při pohovoru? Musíte je ale sami znát, jinak o nich budete ostatní přesvědčovat jen s obtížemi.

Šest důvodů, proč poznat svoji hodnotu

Vaše hodnota je souborem vašich vlastností, které můžete ve své práci uplatnit. Když ji znáte, získáváte hodně. Uchazeči, kteří ji poznají:

• Jsou úspěšnější při hledání práce, často si vybírají z více pracovních nabídek. Personalisté dokáží daleko snáz identifikovat jejich potenciál pro firmu.

• Bývají úspěšnější ve své práci, protože dobře znají svůj potenciál a dokáží ho naplno využívat.

• Jsou sebevědomější. Dokážou být sami sebou, jdou si za svým, nenechávají se manipulovat a využívat.

• Dovolují si více riskovat a jít za své hranice.

• Dokážou si vymezovat své hranice. Nebojí se říci svůj názor. Nemají obavu říci „ne", když něco dělat nechtějí. Nenechají se zavalit prací a starostmi jiných.

• Nebojí se, že o práci přijdou, protože vědí, že si brzy najdou jinou.

Jak objevit svoji hodnotu?

Lidé si často myslí, že to, co znají a umějí, zvládnou ostatní také. Své dovednosti považují za samozřejmost. Jde o častý omyl. Každý člověk je jedinečný, a proto zvládne některé věci lépe než ostatní. Každému se někdy něco podařilo, v něčem uspěl.

Chcete poznat svoji hodnotu? Položte si správné otázky. Napište si, co všechno znáte a umíte, co se vám podařilo. O pomoc můžete požádat také své okolí.

Ptejte se:

Kolika lidem jsem ve svém životě pomohl, poradil, usnadnil jim jejich práci? Kolikrát jsem pomohl vyřešit kolegovi problém?

Jaký nový postup jsem vymyslel?

Kolikrát jsem dal do pořádku něco, co nefungovalo?

Kolikrát jsem díky své spolehlivosti, nasazení a výkonu přispěl k dobrým výsledkům týmu?

Co mi jde přirozeně, snadno a lehce?

Co na mě oceňují moji blízcí?

Pozor na vnitřního kritika

Vypněte svého vnitřního kritika. Bude vám říkat: tohle dělá každý, tohle není důležité, tohle umí každý. Jste jedinečná osobnost, máte svoje jedinečné vrozené vlastnosti. Vaši osobnost formovala výchova v rodině, ve škole, každý vyrůstal v jiném prostředí. Získali jste spoustu znalostí, dovedností a zkušeností a máte tak i svůj jedinečný způsob práce.

Kristina Žůrková, Senior Director v Partners a lektorka ženského leadershipu