Několik stovek hostů spěchá každý všední den do stravovacího zařízení v Pileticích.

Oldřich Čížek a jeho tým připravuje až pět hlavních chodů. Jedno z jídel bývá zeleninový salát nebo dietní strava. „Jídelníček sestavuje celý kolektiv kuchyně, ale konečnou podobu mu dávám já,“ říká Oldřich Čížek.

Jeho firma vznikla v roce 1998 s představou vytvořit na trhu závodního stravování strukturu jídel založenou na typu domácí kuchyně v příznivé cenové relaci. „Myslíme, že se nám ten záměr zdařil,“ vysvětluje Oldřich Čížek.

Svědčí o tom i fakt, že kvůli velkému zájmu zákazníků rozšířili stravovací zařízení o další provozovnu. Gastrom nechce nic ponechat náhodě. V obou provozovnách totiž vaří majitelé kuchyně a dohlížejí na kvalitu jídel. A na jakých atributech staví? „Snažíme se o příznivou cenovou relaci. Sázíme na vyváženou chuť, domácí stravu a poctivou kuchařskou práci,“ dodává Oldřich Čížek.

Jídelníček skýtá bohatý výběr pokrmů české i zahraniční kuchyně a firemních specialit. „V součastné době vaříme pro největší firmy v Hradci Králové. Dovážíme tři hlavní chody, je mezi nimi zeleninový salát, popřípadě dietní strava. Ale v naší provozovně najdou strávníci výběr z více druhů jídel a vybere si každý,“ míní Čížek.

„Náš recept na kvalitní a chutnou stravu je poctivá a svědomitá práce nejenom majitelů, ale i celého dobře vedeného kolektivu kuchyně,“ přesvědčivě říká Oldřich Čížek.

Pangas podle Oldřicha Čížka

Suroviny: rybí filé pangas, olivový olej, cibulka, mrkev, hrášek, kukuřice, brokolice, rýže.
Postup: na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme na nudličky nakrájené filé pangas a ochutíme špetkou koření na ryby. Zvlášť podusíme mrkev nakrájenou na nudličky, brokolici, hrášek a kukuřici. Obojí smícháme a podáváme s dušenou rýží ozdobenou petrželkou.

K tomuto pokrmu je výtečný čínský salát.

Zelí nakrájíme na kostičky, spaříme do měkka, přidáme sterilované kápie, žampióny a zalijeme sladkokyselým nálevem. Dochutíme ohřátým olivovým olejem a chilli.