I z toho vycházel náš dnešní tip na posezení s dobrým jídlem a pitím: vydali jsme se totiž do penzionu Tropical v České Skalici. Toto známé městečko v Úpsko–metujské tabuli má ve své těsné blízkosti přehradní jezero Rozkoš, východočeské moře. Má rozlohu 1100 ha a tato údolní přehrada se stala vyhledávaným rekreačním střediskem a rájem vodních sportů.

Proto jsme rádi přijali pozvání do penzionu a restaurace Tropical, neboť k prázdninám patří koupání a vodní sportování, ale i návštěvy kulturních památek a přírodních krás. A to vše v České Skalici a jejím blízkém okolí najdete. Naším hostitelem se stal provozovatel penzionu Michal Ulrich, jemuž učarovalo filmové tropické pobřeží, takže si pronajal od místních rybářů objekt, který postupně za dvanáct let proměnil ve stylové prostředí s typickým image.

Vlastní penzion má tři rodinné apartmány. V největším apartmánu, který pojme až deset osob, jsou dvě ložnice, obývací pokoj s akváriem s rybičkami a kuchyň s jídelnou. Další apartmán s plným vybavením je pro dvě až tři osoby a třetím je pokojík pro dvě osoby. Hosté si mohou nechat donést jídlo i nápoje až na pokoj.

Také si lze dohodnout individuální stravování v podobě různých diet nebo vegetarinánské stravy. Při příjezdu na parkoviště nabýváte dojmu, že jste se ocitli u nějakého malého hradu. Zahradní posezení pod borovicemi u parkoviště je totiž ohrazeno netradiční kamennou zídkou: „V současné době ještě budujeme dětské hřiště mezi borovicemi, kam je vidět ze zahrádky.

Novinkou je rovněž steak bar se čtyřiceti místy k sezení. Tato vzdušná část restaurace v prvním patře má vyjímatelná okna a je odtud krásný výhled na přehradu Rozkoš. Je to místo televize, ta do naší stylové restaurace s kapacitou až 60 míst nepatří,“ uvedl Michal Ulrich.

Náš hostitel nás při prohlídce penzionu udivil tím, jaké nápady zde realizuje. Například v zahradním posezení pod borovicemi s kapacitou 35 míst jsou ke kmenům uvázány hadrové sáčky na nápojové lístky, aby je nevzal vítr. Dozvěděli jsme se, že se přípravuje vybudování venkovních vodopádů.

Mnohé nápady zaujmou návštěvníky v samotné stylové restauraci, která svému názvu ostudu nedělá. Opravdu si zde připadáte jako v tropickém prostředí s palmami a interiér dotvářejí kromě dalších detailů i rozvěšené rybářské sítě. Jak nás hostitel ujistil, nezapomínají tu ani na děti uvnitř retaurace – mají tu svůj koutek s různými hrami a dětským barem. K dalším nápadům se vrátíme v pondělním vydání.