Na celorepublikové produkci jatečního masa se hradecký kraj podílel asi 6,5 procenta. Vyplývá to z informací hradecké pobočky Českého statistického úřadu.

Snížení produkce nastalo v hradeckém regionu u všech tradičních druhů masa. Podle farmářů se na poklesu produkce nejvíce projevilo snižování stavů prasat, a to kvůli nízkým výkupním cenám vepřového. Produkce vepřového masa loni v regionu meziročně klesla o 8,2 procenta na 18 611 tun. Výroba hovězího klesla o sedm procent na 5000 tun. Ještě většímu snížení produkce hovězího zabránilo to, že zemědělci kvůli nízkým výkupním cenám mléka snižují stavy krav a více než v minulosti je posílají na jatka. V kategorii krav porážky loni vzrostly o 16 procent na 7378 kusů. Naopak u býků porážky klesly o pětinu na 7371 kusů.

Celková výroba masa vyjma drůbežího dosáhla loni v Česku 361 814 tun. Téměř čtyři pětiny produkce tvořilo vepřové, zbytek připadl na hovězí a telecí. Mezi kraji zaznamenali nejvyšší pokles produkce farmáři z Libereckého kraje, a to téměř čtvrtinu.