Hned několik oznámení o požáru mezi rodinnými domy v ulici Štefcova v královéhradecké části Malšovice se sešlo na tísňovou linku ve středu po 14. hodině.

"Na místo vyslal operační důstojník jednotky z prvního stupně požárního poplachu. Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že hoří v prostoru přístřešku na dřevo mezi rodinným domem a zděnou kůlnou, uvnitř objektu se nikdo nenacházel. Na likvidaci požáru nasadili hasiči dva vodní proudy. Zároveň po celou dobu kontrolovali objekt zevnitř i zvenčí za pomoci termokamery, aby si ověřili, že se požár nešíří skrytě do obytných prostor. Ty se nakonec podařilo před plameny uchránit," uvedlammluvčí krajských profesionálních hasičů Martina Götzová.

Opilí řidiči bourají na silnicích hradeckého kraje stále častěji.
V hradeckém kraji přibylo namol opilých řidičů. Policie přitvrdila kontroly

Do půl hodiny od nahlášení události byl požár lokalizován a jednotky dál pracovaly na vyklízení materiálu z přístřešku, jeho dohašování a rozebíraly zasaženou konstrukci. Po 16. hodině bylo místo zásahu předáno majiteli s nařízenou dohlídkou.

"Vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že požár vznikl kvůli nedbalosti při zatápění. Škoda je předběžně stanovena na asi 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 4 miliony korun. Nikdo nebyl při události zraněn," dodala mluvčí hasičů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové a JSDH Malšovice a Třebeš.