Hned v sobotu v noci, pár minut po půlnoci, vyjeli do akce hasiči z Náchoda. Mířili za hranice. Na výzvu operačního střediska hasičů z Wroclawi vyjeli k požáru kůlny do části Brzozowie. Na místo přijeli čeští hasiči se třemi cisternami, ze kterých dodávali vodu potřebnou k hašení. Poté se po dohodě s velitelem zásahu vrátili zpět na základny. 

Náchod
HLASUJTE: Vybíráme ten "NEJ" vánoční strom Náchodska i kraje

Nad ránem vzplál přístavek se dřevem a se senem do Vřesníku na Jičínsku. Na místo vyráželo šest jednotek hasičů. "Aby mohli hasiči místo zaručeně uhasit, bylo nutné vyskladnit uložené seno a rozebrat části konstrukce přístřešku. Zásah byl ukončen před 10. hodinou. Škoda byla vyčíslena asi na 60 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi půl milionu korun. Příčinou byla nedbalost při zacházení s horkým popelem," popsali zásah hasiči.

Profesionálové z Dobrušky, společně s dobrovolnými hasiči z Dobrého krátce před sobotní třetí hodinou odpolední hasili hořící automobil právě v obci Dobré. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla vyčíslena asi na 30 tisíc korun. 

Hořící automobil v DobrémHořící automobil v DobrémZdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Drobný požár odpadu na zahradě pak zaměstnal hořické hasiče po osmé večerní. Na místě nezvznikla žádná škoda.

Neděle byla podstatně klidnější, hasiči evidují jediný požár a to v Běcharech na Jičínsku. Krátce před polednem zde vzplály zde saze v komíně, požár se nijak nerozšířil.