V 18.13 hodin přijalo krajské operační a informační středisko hasičů hlášení o požáru v části Josefov. Na místě požáru zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře, Náchoda i centrální stanice Hradec Králové a dále jednotky SDH Jaroměř, Černožice a Velichovky.

Požárem zachvácená skladovací hala se nacházela na volném prostranství a plameny tak naštěstí nic jiného v okolí neohrožovaly. "Sklad byl již při příjezdu jednotek celý v plamenech a nebylo jasné, co za materiály se uvnitř nachází. Z toho důvodu prováděly jednotky hasební zásah zvenčí. Požár hasily hned několika vodními proudy, k zásahu byl využit také automobilový žebřík. I přes tuto snahu byl žár tak velký, že došlo ke zhroucení konstrukce dovnitř objektu," uvedla k včerejšímu požáru tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová, a dodala, že hasiči museli pracovat po celou dobu v dýchací technice. "Proto byl vyslán na místo také protiplynový kontejner z centrální hradecké stanice s dostatečnou zásobou tlakových lahví," doplnila.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu krátce před 19. hodinou, kdy velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru. Část materiálů dohořívala pod dohledem místní jednotky dobrovolných hasičů. "Dnes v ranních hodinách se na místě jednotky hasičů vystřídaly a stále dohašují ohniska na požářišti," doplnila Martina Götzová.

Na místo události se dostavil také vyšetřovatel hasičů. Škoda, kterou oheň napáchal, byla předběžně vyčíslena na 1,2 milionu korun.

"Do této částky je zahrnuta nejen hodnota samotné konstrukce objektu, ale také je zde započítána škoda na uskladněném stavebním materiálu a dalším vybavení. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování," uvedla tisková mluvčí s tím, že vyšetřovatelé budou na místě události pracovat i dnes, když bude požářiště vychladlé. "Zatím nebyla vyloučena žádná z možných příčin vzniku."

Vlak odmrštil vůz do výstražného zařízení.
Vlak odmrštil vůz do výstražného zařízení