Někteří dali přednost větším závodům (cca 80 přihlášených). Kategorie Formule měla tedy jen čtyři závodníky, Hobby šest soutěžících (mladších i starších), Stock šest jezdců, Truck jednoho účastníka (pro tento závod tedy byla zrušena).

Účast za klub TRCA při DDM Třebechovice pod Orebem měli jako obvykle Jakub Blecha a Petr Sibeke. Protože Sibekeho již v kategorii Hobby Junior nemůže na prvním místě celkového pořadí nikdo ohrozit, rozhodl se pro účast v kategorii Stock, která však není rozdělena věkem závodníků.

Nejprve probíhaly v každé kategorii rozjížďky a podle jejich výsledků se utvořilo postavení na finálovém startovním roštu. Jakub Blecha v kategorii Stock postoupil do finále na třetím místě, Petr Sibeke byl v kategorii šestý.

Ve finálových jízdách měl Blecha silnou konkurenci nejen v podobě Milana Volfa, ale i Tomáše Janečka, a tak obsadil bronzový stupeň vítězů. Petr Sibeke v této kategorii skončil na čtvrtém místě.

Po skončení závodů následovalo slavnostní vyhodnocení a stupně vítězů. Další pokračování je naplánováno na sobotu 5. prosince opět v Habrové na koberci. Konat se bude nejen poslední závod, ale i konečné vyhodnocení celého šampionátu.

Členové kroužku RC Auta při DDM Třebechovice pod Orebem na závodech Speed Challenge v Rychnově nad Kněžnou - Habrové.

Znamenitý vstup do Českého poháru: Blecha si z Teplic přivezl zlato. Senko dojel pátý

Třebechovice pod Orebem - Odstartoval další ročník šampionátu autíček Mini-Z, Českého poháru 2015/2016. Tentokrát byl vyměněn tradiční koberec v Krupce za povrch RCP v obchodním centru Galerie v centru Teplic.

Byl přihlášen rekordní počet účastníků. Celkem 30 závodníků v kategorii Standart a 25 jezdců v kategorii Expert.

Vzhledem k problémům s měřením a nepřítomnosti rozhodčích vše leželo na bedrech Alana Tretery, který se vrátil z pracovní návštěvy Kuby. Přes telefon se podařilo naladit počítač, zprovoznit měřící bránu a závody mohly začít. Nejprve vše začal Jiří Pfeffer a posléze to převzal a dokončil Čestmír Řanda mladší. Časový plán byl naplněn, a tak všechno probíhalo v intervalu 3 minuty závod a 10 vteřin střídání závodníků.

Členové kroužku RC Auta při DDM Třebechovice pod Orebem na závodech Českého poháru v Teplicích.Za kroužek DDM Třebechovice pod Orebem (TRCA) se zúčastnili Jakub Blecha a Filip Senko. Pavel Blažek se ze zdravotních důvodů nemohl dostavit.

Protože se jednalo o první závod šampionátu, závodníky do skupin rozdělil počítač. V kategorii Standart Jakub Blecha startoval ze skupiny D a Filip Senko ze skupiny E. V kategorii Expert byl Jakub Blecha ve skupině C a Filip Senko ve skupině F. Po třech rozjížďkách se oba závodníci z Třebechovic probojovali do skupiny A šampionátu.

V kategorii Standart startoval Blecha z pozice 4 a Senko z pozice 5. V kategorii Expert potom Blecha z pozice 1 a Senko z pozice 5. Finálové jízdy byly napínavé až do té poslední. Nakonec vše dopadlo na výbornou pro Jakuba Blechu.

Blecha totiž obsadil v kategorii Standart 2. místo za Petrem Dvořákem a Filip Senko 5. příčku (2. v kategorii Junior). V kategorii Expert vyplynulo 1. místo pro Jakuba Blechu před Petrem Dvořákem a 5. příčka Filipa Senka.

Členové kroužku RC Auta při DDM Třebechovice pod Orebem na závodech Českého poháru v Teplicích.

Aleš Blecha