Jely se tradičně kategorie Formule F1, Standart a Expert. Vzhledem ke vzdálenosti třebechovický tým odjížděl na místo již o den dříve, kdy postavil na místě depo a potrénoval. Noc členové TRCA strávili v nedalekých Františkových Lázních u Marka Baláže, který jim již poněkolikáté nocleh nabídl. Den nato se vrátili na osmou hodinu, aby stihli provést poslední kontrolu a případné úpravy techniky ještě před zahájením závodu. Neboť mimo dvou jezdců přijeli všichni nahlášení, prostory konání závodu Podorebští opouštěli po jeho konci takřka o dvanáct hodin později.

V kategorii Standart čítalo startovní pole 26 modelů, v kategorii Expert to bylo 23 modelů a ve Formulích F1 6 modelů. Tentokráte se podařilo naladit nejlépe auta Jakubu Blechovi, který vyhrál v kategorii Standard první místo jak v absolutním pořadí, tak i v kategorii Senior. Taktéž převzal zlatou medaili za první místo kategorii Expert.

Petr Sibeke byl v kategorii junior Standard druhý. Filip Senko skončil opět čtvrtý – v obou kategoriích. Jeho výsledky však ukazují neustálý posun vzhůru a je otázkou, kdy se mu povede se prosadit. První pětici juniorů kategorie Standard uzavíral již poněkolikáté jejich klubový kolega Pavel Blažek, jemuž se podařilo probojovat do skupin finále B ve Standardu i v Expertu. Ve druhé jmenované kategorii skončil sedmý.

Kategorie Standard Junior: 1. Petr Švec, 2. Petr Sibeke, 3. Adam Babka, 4. Filip Senko, 5. Jan Benetka, 6. Pavel Blažek.

Kategorie Standard Senior: 1. Jakub Blecha, 2. Petr Dvořák, 3. Martin Grivalský, 4. Marek Baláž, 5. Martin Doubek.

V kategorii Expert se věkové kategorie nehodnotí. Dvořák, Blecha, Švec – to je trojlístek jezdců, který je ve finálových skupinách A vidět již dlouho. Ani v tomto závodu se situace nezměnila.

Kategorie Expert: 1. Jakub Blecha, 2. Petr Dvořák, 3. Petr Švec, 4. Filip Senko, 5. Adam Babka, 6. Martin Grivalský, 7. Pavel Blažek.

V kategorii Formule F1 jména závodníků z klubu TRCA nenajdeme. Závod s těmito modely si sice vyzkoušeli na letošním MINI-Z International Masters v Praze, ale neoslovilo je to natolik, aby pokračovali.

Kategorie Formule F1: 1. Petr Dvořák, 2. Martin Grivalský, 3. Adam Babka, 4. Miloslav Kliský, 5. Marek Baláž, 6. Václav Podlešák.

Akce skončila takřka po deseti hodinách vyhlášením výsledků, předáním medailí a losovanou tombolou. Vzhledem k tomu, že se další závod Českého poháru pojede až v březnu 2017 v Třebechovicích pod Orebem, závodníci si popřáli i veselé Vánoce.

Aleš Blecha