Najdete tam na třicet stánků s širokým sortimentem jakostních domácích produktů. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování zdravotně nezávadných surovin bez použití konzervantů a jiných aditiv.

Na trzích bude možné vybírat třeba z široké palety masných výrobků a uzenin – od šunky, grilovacích a šunkových klobás přes lahůdkové párky až po libové tlačenky, chutné jitrničky nebo produkty z hovězího a rybího masa, včetně těch uzených z jižních Čech.

Svoji domácí sezonní produkci dovezou a představí rovněž zelináři. Farmářské trhy nabídnou i takové produkty, jaké v běžné obchodní síti nenajdeme, jako jsou výrobky z ovčího mléka nebo delikátní a vysoce zdravé tvarohové a kozí sýry, brynza a oštiepky. Pro ty, kteří jsou spíše na sladší, budou k dispozici valašské frgále, koláče, vánočky nebo třeba produkty z medu včetně lahodného medového piva a medové kosmetiky. Vybírat bude možné nejen z široké palety pekařských výrobků, ale třeba z nabídky vajíček, brusinek nebo produktů z rakytníku.

V nabídce nebudou chybět ani kvalitní vína od moravských producentů, tvarohové dezerty, luštěninové bezlepkové výrobky a sladkosti, olivový olej, nakládaná zelenina, sirupy, marmelády, ale také třeba proutěné zboží a dřevěné stoličky.   Petr Švihlík