Českému folku tak po novodobých písničkářích jako je Xindl X či Tomáš Klus svitla naděje, že se rodí nová generace muzikantů, která se bude chtít po svém na chytlavě chytré rovině svých názorů, snů, představ a tužeb k něčemu vyjádřit.

Ostatně, srovnání je na místě. Mimo toho, že Michal Horák již výše zmíněnému Klusovi „předskakoval" na jeho koncertním turné „Ani si nesedejte" a hostoval i na koncertech kapely Chinaski, obdržel mnohá ocenění – namátkou například 1. místo v soutěži Czechtalent, bodoval v prvním umístění na Jizerské notě, Folkovém kvítku či při Česko zpívá. Dosavadní tečkou je i sedmé umístění v anketě Zlatý Slavík Matonni 2014 - Hvězda internetu a několik oficiálních a profesionálně natočených videoklipů.

Zdroj: Youtube

Jedním z nich je i klip k písni „V 7:25", který má na serveru Youtube téměř 23 tisíc zhlédnutí. Točil se za nemalé podpory Dopravního podniku města Hradec Králové v krajském městě a zahrál si v něm - nikoliv nevýraznou, zato nenápadnou roli - i člen Divadla Sklep a známý herec a moderátor Tomáš Hanák v roli řidiče autobusové linky číslo 16.

Petr Baláž