Učitelky se pustily do psaní scénáře a vytváření choreografií na jednotlivé písničky světoznámé hudební skupiny ABBA a děti přivítaly každou další taneční a pěveckou zkoušku s nadšením.

Však se jejich píle a hodiny tancování zúročily posléze na pódiu. Příběh začínal setkáním „starých známých" kamarádek, kdy jedna z nich našla na půdě deník po své mamince. A tak společně s ostatními dětmi plánují uspořádat mejdan pro maminky (tatínky, babičky i dědy).

Více než hodinové vystoupení mělo ohromný úspěch a rodiče pak nešetřili chválou na celou povedenou akci.

„Byl to velký kus práce, ale nadšení dětí po celou dobu nacvičování a celkový dojem z vystoupení, mluvil za vše… stálo to za to! Vystoupení bylo opravdu krásné, i spojení se školkou, prostě nemělo to chybu a ani slzám se nešlo ubránit," říká jedna z dojatých maminek.

Na své si přišli i ostatní rodinní příslušníci a spoluobčané obce Lhota pod Libčany, neboť se představení opakovalo v úterý 15. května a sál obecního hostince byl opět zaplněný do posledního místečka.

Děkujeme všem protagonistům, tzn. žákům ZŠ a MŠ Lhota pod Libčany, a také rodičům, kteří celou akci podporovali, zajišťovali dětem kostýmy na představení a časově se přizpůsobovali. Těšíme se na příští rok a další podobné akce, které podporují vztah rodiny se školou.

Marta Lázničková, učitelka