Nejprve žákyně navštívily malé pacienty na neurologickém oddělení ve fakultní nemocnici, kde jim zahrály pohádku „Kouzelné kolečko", kterou společně nazkoušely. Přítomné děti potěšily velkým množstvím ručně šitých „uspáváčků", tedy látkových hraček, se kterými děti rády usínají. Hračky byly poslány i dětem na dětskou kliniku.

O den později se v prostorách domova mládeže konal 1. ročník soutěže Talent DM. Za mohutného povzbuzování a fandění spolužáků se dvanáct odvážlivců představilo se svými dovednostmi. A opravdu se bylo na co dívat. Pestrá škála vystoupení v sobě obsahovala malování na obličej, tvoření večerního účesu, twirling - druh sportovního tance, který je kombinací mažoretek, gymnastiky a baletu, zpěv, hru na klavír, vtipnou prózu o Jeníčkovi a Mařence, ukázku izraelského způsobu sebeobrany Krav Maga a streetworkout - zvýšení síly a ohebnosti pomocí vlastní tělesné hmotnosti.

Atmosféra byla úžasná. Dechberoucí výkony motivovaly některé k zamyšlení nad lepším využitím volného času. Všichni účastníci si zasloužili nejen odměnu, ale i mohutný potlesk všech přítomných.

Hana Kujalová