1. Jaké velké stavby se v Hradci chystají?
2. Budou se v Hradci stavět další hypermarkety?
3. Co bude dál se zónou Aldis?


Josef Malíř odpovídal na vaše otázky ve čtvrtek 18. března od 9:30 do 11:30 hodin.

Chystá se do Hradce IKEA? Budou další hypermarkety? Není nové hradecké koupaliště malé? Co říkáte na parkování a firmu Atol? Na takové otázky čtenářům odpovídal při čtvrtečním on–line rozhovoru Hradeckého deníku náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.

Dlouho jsem neslyšel o uvažované stavbě skladu oceli v Březhradě. Kde to zamrzlo? (Václav Novotný)
Nemám přesné informace, myslím, že investor ještě nemá dořešenou záležitost EIA, tady vlivu stavby na životní prostředí. Bez toho nemůže žádat o územní rozodnutí.

Kdyby šel vrátit čas, opět byste souhlasil s příchodem Atolu, což je mj. dceřiná společnost firmy BAK, do Hradce? Nebo s odstupem času uznáte, že to byla chyba? (Jiří K.)
Dnes by řadu věcí město řešilo jinak, totéž určitě platí pro Atol. Nicméně přes všechny problémy si stále myslím, že systém byl nastaven v zásadě správně, funguje ekonomicky a začíná fungovat i zákaznicky. Pravda má jen jednoho, zato důležitého svědka. Je jím čas. Ten ukáže, zda to byl správný krok či nikoli.

Slyšel jsem, že se do Hradce chystá IKEA. Víte o tom něco? Kde by měla vyrůst? (Zoltán Csomogyi)
IKEA vyjádřila vloni záměr stavět obchod v Hradci nebo jeho okolí, následně požádala o povolení nového sjezdu u Libišan a to od ŘSD nedostala. Další variantou, o které se však zatím pouze neoficiálně hovoří, je některé z území v západní části města v blízkosti budoucí dálnice.

Kdy se začne opravovat Velké náměstí? (MTmmm)
Velké náměstí by se mohlo začít opravovat v druhé polovině příštího roku, nejpozději se to musí spustit zjara 2012.

Už máte dres nového hradeckého klubu KHL? Myslíte, že je jeho umístění ve městě reálné? A jak je to podle vás s plánovaným postupem do extraligy? (Fantomas)
Dres nemám a jako skeptik ho asi nedostanu. Reálnost záměru ukáže přidělení nebo nepřidělení licence. Postup do extraligy pro HC VCES by byl fajn, ale asi to není reálné. Pro mě je důležité, aby případná účast v KHL nezpůsobila zásadní problémy našemu klubu.

Bude v Hradci nějaký další hypermarket? Je jich tady sice už dost, ale tři patří jednomu řetězci, což není ideální… (Jiří Hloušek)
O Hradec má zájem Globus (byť zatím nebyl vyjádřen oficiálně), dalším možným zájemcem může být IKEA.

Koupaliště je pěkné, ale velikost odpovídá tak pro Bydžov! Bazény měly být velké aspoň jako v Pardubicích! (Mňága)
Koupaliště je projektováno z hlediska bazénové plochy na kapacitu až 3500 lidí. Samozřejmě omezením může být kapacita služeb, sociálních zařízení atd. Nemalou část nákladů stojí provozní budova, která bude novým centrem pro sport a relaxaci s celoročním provozem. Věřím, že se podaří dotáhnout do konce myšlenku instalace mobilní technologie pro bruslení pod širým nebem, aby lidé měli důvod přijít do areálu koupaliště i v zimě. Výše vstupného určitě bude odpovídat tomu, že se jedná o městské koupaliště a ne komerční aquapark.