Od osmé hodiny ranní se sjížděli závodníci a postupně obsazovali připravené stoly v depu. Stavěla se také trať, jejíž tvar nevycházel ze zažitých šablon, ale byla plně nechána na dohodě zúčastněných tvůrců. Poměr technických a klidných úseků byl příjemně vyvážený, a tak se nenašel nikdo, kdo by ji pohanil.

Třebechovický tým měl tradiční pánské zastoupení z rodinných týmů Blažkových, Blechových, Senkových, Sibekových a Šajnových. Závodní den obsahoval dvě rozjížďky a tři finálové jízdy v každé technické kategorii. Nejvíce obsazenou byl tentokrát Open následovaný kategorií Standard, nejméně závodníků bylo v kategorii Truck, kde stroje nejsou plně postavené na komerčních dílech. Je třeba do něj vložit více úsilí, tedy manuální zručnosti a času, což ne každý v potřebném poměru má.

Výsledky se nijak výrazně nelišily od předchozích kol. Výrazně si polepšili jen Filip Senko a Radek Šajn, kteří jsou vesměs zvyklí na první nemedailovou pozici. Posun o jednu příčku nahoru jim tentokrát přinesl diplom a fotografii z jeho předání. Konkrétně dopadl závod takto:

Standart - mladší junioři: 1. Petr Sibeke, 2. Pavel Blažek jun., 3. Radek Šajn; starší junioři: 1. Petr Švec, 2. Jakub Blecha, 3. Filip Senko.

Open - mladší junioři: 1. Petr Sibeke, 2. Pavel Blažek jun., 3. Bóďa Rýz; starší junioři: 1. Petr Švec, 2. Jakub Blecha, 3. Filip Senko.

Truck: 1. Petr Švec, 2. Jakub Vaněk, 3. Martin Doubek, 5. Filip Senko, 6. Jakub Blecha.

Jediným závodníkem z řad seniorů třebechovického klubu je Pavel Blažek, který v kategorii Open obsadil šestou příčku.

Závod skončil v odpoledních hodinách vyhlášením výsledků a tradiční tombolou. Další, poslední v tomto ročníku, se pojede v DDM Třebechovice pod Orebem 19. března, přičemž v sobotu před tím se ve stejných prostorách pojede závod Českého poháru.

Aleš Blecha