Poté, co se vrátili účastníci 22. ročníku Dětského tábora Sion, který se letos nesl ve znamení Narnie, je tu hned několik dalších letních kempů, na nichž se královéhradecké Centrum Sion podílí.

Marha a Doksanský na hokejovém kempu

Dva zástupci Centra Sion, hokejista Josef Marha a ředitel Denis Doksanský, vyrazili do města Sokolov, kde partnerská organizace Centra Sion – Hockey Ministries International, sídlící v kanadském Montrealu a působící po celém hokejovém světě (v ČR hockeyministries.cz) – pořádala každoroční „Mezinárodní křesťanský hokejový camp" pro mládežnické hokejisty z celé České republiky i z dalších evropských zemí.

Kromě Josefa Marhy se ho účastní například vítěz Stanleyova poháru, legendární brankář „Chico" Resch, a bývalý reprezentant Tomáš Kapusta, který je vedoucím campu. Podle zvyklostí mnoha kanadsko-amerických hokejových klubů (včetně těch v NHL) je součástí týmu i pastor či kaplan, kterým byl právě Denis Doksanský (pravidelně v této roli působí také předseda Ekumenické rady církví a vášnivý hokejista Daniel Fajfr).

English camp s partou Američanů z NATO

Během prvního srpnového týdne Centrum Sion i letos pořádá tradiční příměstský jazykový camp (koná se v těchto dnech – od 3. do 7. 8. v Hradci Králové), který je však více než výukovou záležitostí zážitkovou aktivitou nabitou pestrým programem a týdnem prožitým ve společnosti „party" Američanů, kteří obvykle působí na základnách NATO a s nimiž Sion dlouhodobě spolupracuje.

Každý rok účastníci zakouší, že jejich angličtina se nejlépe rozvíjí právě společně tráveným časem, nutností komunikovat v běžných i velmi neobvyklých situacích, jako jsou adrenalinové zážitky či společné sporty typu amerického fotbalu a baseballu. Nadto všechno bývá na English campu skvělá parta. Tento výjimečný týden je určený je pro teenagery ve věku od 13 do 19 let.

Společná dovolená nejen pro rodiny

Pro všechny přátele z Centra Sion i jeho okolí se každý rok koná Sion společná dovolená (letos je v plánu od 9. do 15. srpna), které se pravidelně účastní něco přes sto lidí – rodin i jednotlivců, kteří dle své chuti mohou trávit čas jak zcela samostatně, tak i společně při různých aktivitách, jako jsou sportovní klání či výlety do okolí.

Zázemím je areál FTVS uprostřed přírody nedaleko Jindřichova Hradce. Kromě rodičů dětí ze škol provozovaných Centrem Sion je tento pobyt po domluvě možný i pro zájemce z řad široké veřejnosti, kteří zde nebývají výjimkou.

Florbalový sraz nabízí mnoho aktivit

Florbalový klub Hradečtí lvi – FBC Sion, jehož dorostenecký tým se mimo jiné chystá na svoji první sezonu v nejvyšší soutěži, pořádá každoroční florbalový kemp ve třetím srpnovém týdnu (od 17. do 21. srpna). Určen je pro všechny florbalisty ve věku od 6 do 20 let, kterým se budou věnovat zkušení florbaloví trenéři.

Kromě florbalových tréninků čeká účastníky i mnoho dalších aktivit jako atletická příprava, fitness trampolínky i teoretické rozbory a motivační programy. Chybět nesmí ani párty a promítání filmů se sportovní tématikou. Florbalový camp se koná formou příměstského tábora ve spolupráci s DDM Nová generace. Více informací o klubu naleznete na internetové adrese www.hradectilvi.cz.

Gabriela Labská