Na společné vystoupení, které se uskuteční 26. listopadu od 19 hodin v Kongresovém centru Aldis, navíc můžete s námi vyhrát vstupenku zdarma.

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Otázka zní: „V jakém měsíci se narodila Věra Špinarová?"

Své odpovědi posílejte do úterních čtrnácti hodin na e-mailovou adresu 
michaela.zumrova@denik.cz. K odpovědi připojte své jméno, telefonní číslo a do předmětu zprávy nezapomeňte napsat heslo „Soutěž  Špinarová a Janů". Výherce lístku včas kontaktujeme. Hodně štěstí!

Vyhrajte vstupenky na koncert známého houslového virtuóza Pavla Šporcla!

Hradec Králové - Známý virtuóz Pavel Šporcl zavítá do Hradce Králové. Jeho koncert je součástí turné, které nese název Bacha na Šporcla – Generali Tour 2015. Známý houslista zde představí své nové CD. Tentokrát přiveze Sonáty a partity pro sólové housle Johanna Sebastiana Bacha, který letos oslaví 330. výročí od svého narození. Chcete vyhrát vstupenky na tuto jedinečnou akci, která se uskuteční ve středu 21. října od 19.30 hodin v sále královéhradecké filharmonie?

Stačí se zúčastnit naší soutěže a odpovědět na velmi jednoduchou soutěžní otázku, která zní: „Na který hudební nástroj Pavel Šporcl hraje?" Odpovědi posílejte v úterý do 14 hodin na e-mailovou adresu veronika.skrivanova@denik.cz. Nezapomeňte připojit své jméno, příjmení, adresu a telefonní kontakt, na kterém se s Vámi budeme moci domluvit na předání lístků. Do předmětu e-mailu uveďte heslo „Pavel Šporcl". Hodně štěstí!

Dobrá zpráva…pro milovníky umění

Hradec Králové - Už v úterý od 17 hodin se v prostorách hradecké studijní a vědecké knihovny koná další ze série přednášek. Tentokrát na téma Edgar Degas: záběry ze života tanečnic. Francouzský impresionistický malíř  Degas byl fascinován lidským tělem v nejrůznějších pozicích i v pohybu. Právě proto tvoří většinu jeho pastelů a olejomaleb záběry ze života tanečnic – baletek, jež zobrazuje v intimním prostředí divadla, například při baletních zkouškách. Přednáška se koná v 5. podlaží.