Do poslední chvíle nebylo jisté, kde se vlastně pojede, neboť deštivé počasí o den dříve namočilo asfaltovou trať. Nakonec však vysvitlo sluníčko a dráha oschla.

Na mokré trati dokonale zazářil Petr Sibeke, který v rozjížďkách ze druhé startovní pozice kategorie Hobby Junior vyjel dvě první místa. Jakub Blecha, který jel se stejným autem, ale mezi dospělými, z 8. pozice na startu vyjel jedno první a jedno třetí místo.

V uvedeném měřítku aut 1:10 se jede kategorie Formule 2WD, Hobby Junior (Petr Sibeke), Hobby (Jakub Blecha) a Stock 4WD. V kategorii Junior bylo pět závodníků, v kategorii Hobby měl Blecha celkem devět soupeřů.

Závod se jel zprvu za chladného počasí, později slunce začalo pálit, a to vydrželo až do konce klání. Teplá asfaltová trať a pneu na vozidlech, to vše vyžadovalo umění řidičů, neboť auta začala na povrchu tratí klouzat. Rozjížďky v každé kategorii byly čtyři, poté se jela tři finálová kola.

Sibeke jel ve své skupině jako favorit z prvních pozic. Absolvoval dvě finálové jízdy, z první pozice v závodě již nemohl být sesazen. Blecha se po rozjížďkách prosadil na druhé místo na startovním roštu. Ve finále se mu příliš nevedlo. Pneumatiky ztrácely přilnavost, a tak jel všechny tři finálové jízdy. Jedna 4. příčka, jedna 6. pozice a posléze 1.místo – nakonec ve své kategorii obsadil celkové 3. místo. Sibeke ve své kategorii slavil prvenství.

Na závěr nechybělo vyhodnocení závodu, předání diplomů, úklid a odjezd domů.

Aleš Blecha, TRCA