Ačkoliv předpověď počasí nebyla zrovna ideální, vyrazili členové kroužku RC Auta působícího při DDM Třebechovice pod Orebem (TRCA) na akci už den předem vpodvečer, neboť pořadatelé nabízeli přespání v budově Sokolovny. Takže třebechovičtí závodníci Jakub Blecha a Petr Sibeke již kolem 18. hodiny trénovali na pro ně neznámé dráze. Ta je podstatně delší a rychlejší než v Solnici, asfaltový povrch je jiné hrubosti a vlhkosti. Bylo nutné najít optimální naladění podvozku aut a zvolit správnou tvrdost pneumatik. Večer  začalo pršet. Zůstali jen otrlí závodníci, kteří brázdili trať pokrytou vodou. Ostatní využili občerstvení „Gombíků" a v debatách si vyměňovali zkušenosti ze závodů.

Protože déšť smáčel trať i v noci, byla následující den ráno mokrá a studená. I za nepříznivých podmínek začaly rozjížďky. Blecha startoval v kategorii Stock (ve skupině A pozice 8 – celkem 15 závodníků) a Sibeke v kategorii Hobby (pozice 8 – celkem 8 jezdců).

Před začátkem závodu se pořadatelé rozhodli, že se pojedou tři rozjížďky a čtyři finálové jízdy, tedy opak uvedený v propozicích závodů.

Výsledky rozjížděk: Jakub Blecha postoupil do finálových jízd Stock ve skupině A z pozice 3. Petr Sibeke postoupil do finálových jízd Hobby ve skupině z pozice 1.

Vzhledem k počasí, kdy v závěru závodů u finálových jízd začalo drobně pršet, se pořadí změnilo. Ve finále se Blechovi příliš nevedlo. Zprvu si svou třetí příčku hájil, ale nakonec skončil na celkovém 5. místě ve skupině. Zůstal tedy v TOP 8. Petr Sibeke se s každou jízdou zlepšoval a s přehledem obsadil první místo.

Výsledky finále: J. Blecha, kategorie Stock – 5. místo; P. Sibeke, kategorie Hobby – 1. místo.

Třebechovický Petr Sibeke na nejvyšším stupínku po závodech v Náchodě.

Aleš Blecha