„Cesta byla jedním slovem šílená. Museli jsme se prokousávat přes objížďky a semafory, takže z plánovaných dvou hodin byly čtyři," líčí počáteční peripetie Jan Slavíček. Nicméně poté už si učitelé výstavu i seminář užívali. Na zahájení vystoupil malíř, hudebník i performer Petr Nikl.

Debata o projektech

Obzvlášť povedená podle slov zúčastněných byla část, která se jmenovala Učitelé sobě, kde za každý kraj hovořil vždy jeden pedagog. Povídal o svých projektech či výuce. Hradecký Jan Slavíček mluvil na téma výuky počítačové grafiky a digitální fotografie.

Na výstavě nebylo vítězů, byli jimi v podstatě všichni zúčastnění. Za hradeckou Střezinu se na zdech kláštera vyjímaly ukázky z projektů žáků Marka Bělohlávka – Hommage a Podchod. Dále byly k vidění ukázky projektů Hrdina počítačové hry – 3D grafika od Šárky Michlíkové a projektu Svět by byl lepší, kdyby… – digitální fotografie Jany Habalové (obě jsou žákyněmi Jana Slavíčka. Nechyběly ani Samorosty žáků kamenosochařského oddělení Radky Šůstkové, Obyčejné věci ze třídy Lucie Zahradílkové a dílka dětí od Jarmily Polehňové.   (hod)

Během vystoupení ve filharmonii upekli velký dort

Hradec Králové - Tanečníci z hradecké ZUŠ Střezina napekli ve čtvrtek pestrobarevné představení, které potěšilo děti v hledišti filharmonie. Pekli, pekli až upekli – to byl název záležitosti, ve které předvedli své umění žáci střezinské ZUŠ. Předvedli se jako jahůdky, bonbonky, čokoláda, mouka či vajíčka, aby se pak změnili v obrovský dort. Tančilo několik desítek dětí a odměnou se jim stal potlesk a smích malých diváků.

Jitka Hodasová