Motto má Radost – krása – užitek. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou podívanou vykouzlenou z ovoce, zeleniny a květin. Organizátoři výstavy slibují, že letos bude k vidění řada zajímavých zahrádkářských výpěstků a novinek. Představeny budou i potřeby a pomůcky pro zahrádkáře.

Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na přehlídku zahrádkářských výpěstků z celých východních Čech, ovoce z šlechtitelských výzkumných ústavů, přehlídku staročeských a stále dobrých odrůd jablek, samostatné expozice hroznového vína, paprik a ořechů. Dále na výstavu chryzantém, jiřin, begonií, fial a pokojových květin.

Expozice zájemcům ukáže nejen to, co se dá na zahrádkách vypěstovat, ale také nabídne návody, jak lze dosáhnout těch nejlepších výsledků. Každý si určitě vybere to, co ho zajímá. Jistě zaujmou odborné rady či bohatě naaranžovaná květinová zátiší.

Bude možné si zakoupit nejrůznější výpěstky a výrobky. Výstavu doplňuje soutěž o nejlepší misku vytvořenou z ovoce a zeleniny. Pobyt ve výstavním areálu zpříjemní kulturní program s hudebními vystoupeními, přednáškami či besedami a také bohatá nabídka občerstvení. Zahrada východních Čech začíná v Častolovicích v pátek 9. října v 8 hodin. První výstavní den skončí v 18 hodin. V sobotu bude výstava otevřena rovněž od 8 do 18 hodin. V neděli od 8 do 17 hodin.

Otevřena bude i častolovická galerie akademického malíře Antonína Hudečka.

Podrobný program: www.zahradkari.com (zr)