Jak uvádí Forbes, diadém bude vystaven poprvé od 60. let 20. století. Šperk je rodinným dědictvím rodiny Spencerů a na výstavu jej zapůjčil Dianin bratr, hrabě Spencer. Spencerova tiára byla pravděpodobně vytvořena již v roce 1767, ale ve 30. letech 20. století přetvořil diadém klenotnický dům Garrad do dnešní podoby čelenky. Diadém ve stylu girlandy má uprostřed velký motiv ve tvaru srdce lemovaný hvězdami a květinami. Vše je posázeno diamanty.

Oslavy výročí vlády královny Alžběty II.
Alžběta II. slaví 70. výročí panování: Velkolepá podívaná přinesla i jednu změnu

Lady Diana si tak v den své svatby s princem Charlesem 29. července 1981 nasadila na hlavu šperk vlastní rodiny, a nemusela si tak půjčovat diadém od své budoucí tchyně, jako to udělala Kate Middleton a Meghan Markle. Diadém si pak Diana vzala ještě během několika zvláštních příležitostí, především na státních akcích a významných královských cestách po Austrálii a Indii.

„Nosila ho na státní bankety v Buckinghamském paláci, státní otevření parlamentu a diplomatické recepce. Nebyl to jen symbol princeznina královského postavení, byla to vzpomínka na její svatební den," vzpomínal ve svých pamětech z roku 2003 A Royal Duty princeznin komorník Paul Burrell. 

V posledních letech je královna Alžběta II. známa svými barevnými kostýmy a ladícími klobouky.
Široké sukně, tvíd i kostýmy. Styl Alžběty II. prošel za vlády razantní proměnou

Naposledy měla šperk na hlavě neteř zesnulé princezny Celia McCorquodale na své svatbě v roce 2018.

Kromě Dianina diadému vystaví aukční dům také několik vzácných královských portrétů, které zůstávají v soukromých sbírkách a jsou jen zřídka dostupné veřejnosti, a to včetně pop-artového portrétu Alžběty od Andyho Warhola a jednoho z ikonických portrétů Armady královny Alžběty I. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou příležitost vidět více než 50 velmi cenných klenotů.