Zdravý život 5.9.2022 12 Martin Hutař: Posledních sto let cpeme do potravin spoustu zbytečných látek Září je měsícem biopotravin. Co to je za potraviny, co obsahují a co v nich naopak být nesmí?…
Za jídlem 5.9.2022 Muž s vařečkou: Perníkovému dortu sluší pokrývka z čokolády, džemu i ovoce Přes léto je ideální využít v kuchyni zrající ovoce a osladit si trochu život. A pokud v tomto…
Za jídlem 22.8.2022 15 Zvedněte dětem ve škole náladu. Dopřejte jim chutnou a výživnou svačinu Co všechno dokáže dětem ve škole pozvednout náladu? Jednička z písemky, hry se spolužáky o…
Za jídlem 17.8.2022 Recept na koláč z cukety: Je jednoduchý a může se do něj přidat vše, co chcete „Není moc fotogenický, ale mám ho moc ráda a můžete do něj přidat co vám chutná,“ říká oblíbená…
Za jídlem 14.8.2022 6 Švestkové knedlíky desetkrát jinak. Velkou roli hrají na Trnkobraní Období švestek trvá až do září a využití tohoto oblíbeného ovoce je víc než pestré. Ostatně…
Za jídlem 8.8.2022 Bublanina jako sen. Vláčnému a nadýchanému těstu dominuje ovoce Bublaniny bývají často dusivky. S tímto receptem s tajnou ingrediencí už ji ale nikdy nebudete…
Za jídlem 4.7.2022 Znáte píchanou buchtu? Je dokonalá, přitom tak jednoduchá Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou…
O Deníku 1.7.2022 Otázka týdne: Proč tolik zdražila mouka? Seriál Deníku 100 otázek a odpovědí přináší vysvětlení dalšího dotazu. V novém díle na čtenáře…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27.6.2022 Sedm receptů ze západu Čech Vyzkoušejte tyto pokrmy. O tipy a recepty se podělili čtenáři Deníku napříč Plzeňským a Karlovarským krajem.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27.6.2022 Je libo vošouchy nebo buchtu s gothajem? Ochutnejte recepty ze západu Čech Vyzkoušejte tyto pokrmy. O tipy a recepty se podělili čtenáři Deníku napříč Plzeňským a…
Za jídlem 25.6.2022 Dokonalé spojení chutí. Tvarožník s ovocem je ideální letní dezert Nastal čas dozrávání třešní, takže možná oceníte tento recept na dezert, který je ideální na…
Za jídlem 22.6.2022 Švestkový jahelník je zdravá dobrota. Staročeský moučník není těžký na přípravu Období švestek trvá od začátku července až do září a byl by hřích těchto sladkých a oblíbených…
Za jídlem 20.6.2022 Péřová buchta: Sázka na jistotu, která potěší rodinu i návštěvu Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem…
Zprávy z Česka 18.6.2022 4 Šest balíčků mouky, a dost. Obchody omezují prodeje surovin na pečení Strach z příliš drahého pečiva zřejmě některé lidi přiměl k nadměrným nákupům surovin, které…
Češi v číslech 16.6.2022 12 Rekordní inflace v ČR: Raketově zdražily mouka, máslo, uhlí i další položky Mouka, máslo, olej, ale i pohonné hmoty, plyn či uhlí. Problematická na současné inflaci není jen…
Za jídlem 14.6.2022 Recept na trhací chlebíček. Skvělý je třeba s medvědím česnekem Trhací chlebíček není obyčejnou přílohou. Ať ho potřete a posypete čímkoliv, vždy bude chutnat…
Za jídlem 22.5.2022 Kousek přírody na talíři. Mechový dort přenese jaro i domů Zelený korpus, čerstvé ovoce a krém na způsob čokoládového Pribináčku - tak vypadá ideální jarní…
Za jídlem 15.5.2022 Recept na koblihy pečené ve fritéze a plněné marmeládou. Výsledek stojí za to Koblihy patří k oblíbeným pochoutkám dětí i dospělých. Pro zpestření chuti lze do marmelády…
Za jídlem 9.5.2022 Láska na první pohled? Tajemná mučenka s jizvami Krista Nejlepší marakuju v životě mi nabídli přátelé, u kterých jsem pobývala na Seychelách. Tyhle…
Jídlo a pití 29.4.2022 Mazancové věnečky. Recept není žádná věda, výsledek pak ohromí I takhle můžou vypadat dvoubarevné minimazance. A nebojte se, je to zase úplně jednoduché.
Za jídlem 24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
Za jídlem 19.4.2022 6 Cukrářská výzva: Tartaletky, které obdivují i v televizi „Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti,…
Za jídlem 14.4.2022 14 Mazanec třikrát jinak. Pochutnají si i alergici Mazanec k Velikonocům neodmyslitelně patří. Máme pro vás tři netradiční recepty, jak lze tuto…
Zprávy z Česka 9.4.2022 64 Velikonoční pečení se Čechům prodraží. Nejvíce vzrostla cena polohrubé mouky Ingredience na velikonoční pečení v akčních letácích podle analýzy společnosti Česká distribuční…
Za jídlem 4.4.2022 6 Špalda byla dříve zakázaná, nyní Češi objevují její unikátnost Popularita prastaré odrůdy obilí začala upadat už od počátku 20. století. O poslední hřebíček do…
Za jídlem 27.3.2022 Recept na koblížky bez kynutí. Příprava je snadná, výsledek skvostný Máte chuť na něco sladkého? Stačí připravit ingredience a pustit se do práce, tyto koblížky máte…
Za jídlem 24.3.2022 Kynuté borůvkové knedlíky: recept podle Markéty Chovancové Co byste řekli na kynuté knedlíky s borůvkami, které milují snad všichni?
Za jídlem 18.3.2022 Recept, který překvapí chutí: Těstoviny s česnekovou omáčkou a kuřetem Pokud máte rádi těstoviny, tak tohle je vynikající kombinace, kterou musíte vyzkoušet.
Češi v číslech 17.3.2022 11 Potravin má Česko i navzdory válce dost. Jídlo ale bude dál zdražovat /INFOGRAFIKA/ V pěstování obilí a dalších plodin je Česká republika podle dostupných dat…
Za jídlem 8.3.2022 2 Jak připravit holandský řízek: Videonávod, s nímž to zvládne každý Klasika, která nesmí chybět v žádné poctivé české kuchyni, to je holandský řízek. Umíte ho…
Za jídlem 5.3.2022 Pudingoš si zamilujete. Recept na víkendovou dobrotu je bez kynutí Jestli jste přemýšleli, co upéct o víkendu, tak teď už to víte. Pudingoš je bez kynutí a…
Za jídlem 25.2.2022 Recept nejen pro chlapy: Guláš s bramboráčky Aby byl hovězí guláš skvělý, musí být cibulový základ vážně tmavý.
Za jídlem 20.2.2022 Jak připravit fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem Česká gastronomie se neobejde bez guláše. Existuje mnoho druhů tohoto pokrmu. Využijte při vaření…
Za jídlem 6.2.2022 Oblíbené švédské masové kuličky si lze udělat i doma. Recept není složitý Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a…
Za jídlem 25.1.2022 Recept na snídani nejen pro děti: Palačinky s mixitellami, müsli a borůvkami Originální krém, müsli a ovoce pozvednou sladkou pochoutku o několik levelů výš. Náplň a posyp…
Za jídlem 23.1.2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
Za jídlem 30.12.2021 Recept nejen na Silvestra: Překvapte hosty křupavými cibulovými kroužky Cibulové kroužky zůstanou křupavé i dlouho po usmažení. Můžete si je tedy udělat předem do zásoby.
Za jídlem 22.12.2021 Treska s odlehčeným bramborovým salátem Ne každý rád na Vánoce kapra. Tak co zkusit tentokrát tresku a odlehčený bramborový salát?
Za jídlem 12.12.2021 Sladký adventní kalendář jinak: Nahraďte čokoládu perníkem Vyzkoušejte si adventní kalendář udělat z perníčků. S těstem se dobře pracuje a jsou hned měkké a…
Hradecko 18.11.2021 Vánoční cukroví i pečivo podraží. Ceny letí vzhůru, zdražuje mouka i energie Dražší mouka a stoupající ceny za energie – to jsou dvě z hlavních příčin, kvůli nimž byli pekaři…
Za jídlem 15.11.2021 AKTUALIZOVÁNO Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně Brambory jsou veledůležitou surovinou pro přípravu mnoha různých pokrmů. Jíme je vařené ve vodě,…
30 rostlinných receptů 15.11.2021 5 Halloweenský strašák i zdravá potravina. Zkuste neobvyklé recepty z dýně Dýní je těžké se nabažit. Existují jich stovky druhů a chutnají skvěle ve slaných i sladkých…
Za jídlem 30.10.2021 Na skvělý recept postačí i jen čtyři suroviny, říká Petra Burianová Petra Burianová má pět dětí, skvěle peče a vaří, chová včely a zahradničí. Umí také plést,…
Eko rady a tipy 27.10.2021 Přírodní podzimní recepty. Chutnají skvěle a posílí imunitu Možná, že až je vyzkoušíte, zařadíte do své sbírky nejoblíbenějších receptů tyto tipy, které…
Za jídlem 17.9.2021 Lívance se šlehačkou a jahodovou omáčkou: pastva pro oči i žaludek Spojení jahod a šlehačky nikdy nezklame. Lívance ozdobené dalším ovocem budou pastvou nejen pro…
Za jídlem 9.9.2021 Smažené kuře s udon nudlemi: Recept je rychlý, chutný a není to žádná věda Někdy není tolik času vařit, ale i rychlé jídlo může být vynikající. Recept na smažené kuře s…
Lákadla pro školáky 8.9.2021 11 Zdravé mlsání? Zvládnete to snadno doma Léto končí, děti usedají do školních lavic, dva roky prázdnin Julese Verna se skoro splnily.…
Za jídlem 22.8.2021 Vláčný perník s cuketou: na recept stačí jen jedna mísa a lžíce V tuto dobu je nejlepší péct právě perník, protože je všude cuket, že nikdo neví co s nimi. Tady…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20.7.2021 11 Borůvky! Knedlíky, bublanina či rovnou do pusy! Jak je máte rádi u vás doma? Podporují imunitu a metabolismus, odstraňují únavu očí, regenerují žaludeční stěnu a střeva. Zní…
Za jídlem 18.7.2021 Kefírová bábovka s ořechy a polevou: recept na jednoduchou a vláčnou dobrotu Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte kefírovou bábovku s ořechy a polevou. Bábovka bude krásně…