Za jídlem 14.7.2021 5 Rybíz, švestky, meruňky. Prázdninové dobroty s ovocem zvládne upéct každý Léto je v plném proudu, stromy sklánějí své větve pod tíhou zralého ovoce. Neváhejte a upečte si…
Doma 11.7.2021 5 Udělejte z dětí pohádkové kuchtíky I užitečné činnosti mohou být zábavné, když je děláte spolu a s úsměvem. Zapojte děti do tvorby…
Za jídlem 16.6.2021 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Kakaová roláda: skvostný recept bez mouky, který zvládne každý Je bez mouky a raz dva hotová. Foodblogerka Markéta Chovancová ji dělá jednoduše, v jedné misce a…
Za jídlem 4.5.2021 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Legendární vdolečky: recept není složitý a výsledek je skvostný Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! V každém kraji mají své…
Za jídlem 29.4.2021 2 Recept na sušenky shortbread. Tato dobrota zmizí ze stolu okamžitě Sušenky shortbread se hodí na ta nejfajnovější pohoštění, v Británii vévodí vánočnímu stolu, vy…
Za jídlem 22.4.2021 4 Svůj život zasvětil rybám. Vyzkoušejte recepty z nové knihy Miloše Štěpničky Když se kuchař věnuje jednomu gastronomickému zaměření většinu života, musí už něco umět a měl by…
Za jídlem 1.4.2021 7 Velikonoční mazanec a beránek: snadné recepty na klasické sváteční dobroty Jestli se chcete držet i během pandemie velikonočních tradic, každý sváteční den byste měli jíst…
Za jídlem 21.3.2021 Čokoládový hřbet: vynikající recept, který je pro mnohé vzpomínkou na dětství Jaký dezert si nejvíc pamatujete z dětství? „Já tento kořeněný čokohřbet a klidně bych ho…
Vaříme zdravě 20.3.2021 Objevte zdravou chuť pohanky Pohanka je nevýslovně bohatým zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Přesto jí většina lidí nemůže přijít na chuť. A to je velká škoda.…
Za jídlem 15.3.2021 Recept na křehké rohlíky či raženky: jde to i bez dlouhého kynutí Rohlíky či raženky. Jsou rychlé, zjednodušené, bez dlouhého kynutí. Křehké na povrchu, jemné…
Vaříme zdravě 3.3.2021 Dýňové brownies, které vás odrovná dokonalou chutí Představte si ty výrazy vašich blízkých, když okusí tuto laskominu. Štrůdl, mrkvový koláč nebo…
Vaříme zdravě 2.3.2021 2 Had, co se promění ve skvělé knedlíčky se špenátem Kdekdo by si řekl, že špenát patří tak maximálně ke klasickému bramboru a vajíčku. Ale kdeže.…
Za jídlem 28.2.2021 Nadýchané malé dýně: skvělá chuťovka, která potěší na snídani i na svačinu Dezert z dýně je skvělá chuťovka podle receptu foodblogerky Markéty Chovancové. Nejlíp chutná s…
Za jídlem 21.2.2021 Rychlé lívanečky na snídani: recept není náročný a peněženku nezruinuje Pikud máte chuť na luxusní sladkou snídani, vyzkoušejte recept na úžasné lívance podle…
Za jídlem 7.2.2021 Rychlé tvarohové koblížky bez kynutí: recept je jednoduchý a výsledek skvostný Čerstvé koblihy jsou velmi oblíbené snad v každé rodině. Zkuste vytvořit variantu, kterou zvládne…
Za jídlem 4.2.2021 6 Pivo jako ingredience. Základem je na vaření vybrat kvalitní pivo Možná toho o pivu víte hodně. Možná víte i mnohé o vaření. Teď ale můžete zjistit, jaká piva se…
Za jídlem 3.2.2021 Pudingoš s kakaem: chuťově i vzhledově vymazlený moučník Máte chuť na vynikající moučník od foodblogerky Markéty Chovanové? Vyzkoušejte pudingoš - závin z…
Za jídlem 2.2.2021 4 Recepty s brusinkami: Chutnají skvěle a ještě prospívají zdraví Díky vysokému obsahu vitaminů C, E a dalších antioxidantů se tyhle lehce nahořklé červené bobule…
Za jídlem 17.1.2021 Chutné a rychlé. Domácí nudličky dají polévce nezaměnitelnou chuť Nudle do polévky. Můžete je koupit v obchodě, ušetří vám práci. Pokud však ochutnáte domácí nudle…
Za jídlem 9.1.2021 Jablkový koláč se smetanou: víkendový skvost nejen pro návštěvu Obrácená nekynutá jablečná buchta vylepšená vrstvou lahodné smetany. Vyzkoušejte tento skvělý…
Za jídlem 1.1.2021 10 Novoroční mlsání: čočka nemusí byt jen na kyselo, existují i sladké recepty Na Nový rok byste podle tradice měli jíst čočku, aby se vás držely peníze. Tuto zdravou luštěninu…
Za jídlem 31.12.2020 Silvestr nemusí být plný cukru a tuku. Low-carb alternativu vaše tělo ocení Doba a životní styl se kromě stresu vyznačují nadbytkem nevhodných potravins přemírou cukru a…
Za jídlem 20.12.2020 Vánoční madlenky. Pokud se dodrží správný postup, budou lehké jako sníh Znáte madlenky? Jde o typické francouzské pečivo, které má tvar mušličky. Pokud se bude držet…
Za jídlem 19.12.2020 Domácí kremrole: Upéct lze i méně tučné, příprava není složitá Jak na domácí kremrole? Zkuste recept od foodbloggerky Markéty Chovancové. Jsou méně tučné, než…
Za jídlem 17.12.2020 Klášterní rohlíčky: oblíbené vánoční cukroví trošku jinak Na vánočním stole by neměly chybět rohlíčky, oblíbené cukroví v českých domácnostech. Existuje…
Za jídlem 11.12.2020 Měkké vánoční perníčky. Tradiční cukroví, u kterého si zuby nevylámete Perníčky z tohoto těsta jsou hned měkké, vyladěné chuťově i konzistenčně. Tento recppt od…
Za jídlem 8.12.2020 Vánočka ze šesti pramenů. Klenot, po kterém se o svátcích jen zapráší Vánočka patří mezi tradiční sváteční pečivo. Foodblogerka Markéta Chovancová vám prozradí recept…
Za jídlem 5.12.2020 10 Sladké vánoční pohoštění: Nálož receptů, které potěší děti, dospělé i dietáře Letošní Vánoce budou kvůli pandemii koronaviru dost jiné, rodiny budou pospolu více než kdy jindy…
Za jídlem 3.12.2020 Zdravé mlsání. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s lískovými oříšky Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe…
Za jídlem 22.11.2020 8 Hmyz jíme i nevědomky, třeba v čokoládě. Na talíři to je přitom hotový poklad Jedlý hmyz obsahuje spoustu proteinů, není náročný na chov a chutná většinou po oříšcích. Zní to…
Za jídlem 28.10.2020 7 Rajčata v kuchyni: s voňavým pokladem se dají dělat divy Vůně rajčat je nezaměnitelná a výborně chutnají. Užijte si je naplno třeba s našimi výtečnými…
Za jídlem 22.10.2020 7 Mleté maso na více způsobů: zkuste sekanou, placky nebo kuličky Mleté maso je skvělá surovina pro přípravu mnoha pokrmů. Jeho výhodou je, že jídlo z něj je…
Za jídlem 18.10.2020 8 Jablka v kuchyni: Lze je využít na sladké pečení, ale i do salátů Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je…
Za jídlem 30.9.2020 4 Netradiční recepty z dýně: zazářit lze s pomazánkou, polévkou i bábovkou Sezona dýní je v plném proudu. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všech se dá připravit…
Za jídlem 28.9.2020 4 Recepty se švestkami: knedlíky jako klasika, chilli omáčka jako exotika Švestky jsou v našich končinách velmi oblíbeným ovocem, které má nejen v kuchyni široké využití.…
Za jídlem 22.9.2020 6 Svačinky nejen pro školáky: nejsou časově náročné a děti je milují Nejen dětem, ale i rodičům začal v září školní kolotoč. Zkuste naše tipy na jednoduché svačinky,…
Za jídlem 16.9.2020 10 Jedinečné recepty z dovolené: zavzpomínat na léto v cizině lze i doma v kuchyni Inspiraci zahraniční kuchyní sbíráme na dovolené, protože takoví Italové, Španělé, Řekové,…
Zprávy z Česka 12.9.2020 7 Drahá pšenice. Pekařům rostou náklady, někteří zřejmě zdraží Mlynáři vyhrožují zdražením mouky. Pekárny si chtějí udržet zákazníky nízkou cenou, jak to půjde.
Za jídlem 30.8.2020 6 Sladké recepty pro zpestření léta: jsou jednoduché, lehké a osvěží Jsou rychlé, vypadají krásně a ještě lépe chutnají. Vyzkoušejte recepty na sladkosti, které si…
Za jídlem 13.8.2020 7 Houby na talíři: Jedinečné recepty, které neodmítne ani mlsný jazýček Už rostou! A nejen babky, ale i hřiby či lišky. Vydejte se s košíkem do lesa a pak se svými…
Za jídlem 2.8.2020 4 Špagety nebo palačinky. Přinášíme recepty na nejlepší prázdninová jídla pro děti Vařit pro děti nebývá zrovna jednoduché. Bývají velmi vybíravé a trefit se do jejich apetitu je…
Za jídlem 11.7.2020 6 Recepty na sladká pokušení. Z jahod či třešní lze vykouzlit pohádkové pokrmy Sezona jahod a třešní je krátká. Lidé však neponechávají nic náhodě a dávají je často zmrazit,…
Za jídlem 6.7.2020 5 Jedinečné recepty na ovocné knedlíky: těsto lze udělat z jogurtu i tvarohu Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý.…
Za jídlem 7.6.2020 5 Jarní recepty snadno a rychle: bábovka s čokoládou či slaný koláč Čtyři pokrmy ve stylu jarní všehochuti. Zkuste hráškový krém, masové kuličky, slaný koláč s…
Za jídlem 29.5.2020 6 Žahúři v Jindřichově Hradci. Unikátní kuchařka provede bramborovou historií Představujeme historickou kuchařku "Žahúři v Jindřichově Hradci" jindřichohradecké autorky Sabiny…
Za jídlem 19.5.2020 6 Objevte jedinečné recepty, po kterých vaše imunita zajásá Pro obranyschopnost vašeho organismu můžete na jaře udělat mnohé. A v kuchyni to začíná. Dopřejte…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 15.5.2020 ČTENÁŘI VAŘÍ: Domácí štrůdl podle Maxijedlíka Jaroslava Němce Nouzový stav s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a…
Za jídlem 7.5.2020 6 Rychlé moučníky: hotové jsou raz dva a odměnou je neodolatelná chuť Tvarohový koláč s drobenkou, mramorová buchta, jogurtová buchta s ovocem, perník s čokoládou. S…
Za jídlem 25.4.2020 20 Fenomén jménem řízek: není to pouze o klasice, existuje více receptů Celý svět jezdí na řízky do Vídně, ale jen u nás umíme dělat s naklepaným masem opravdová kouzla.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 22.4.2020 Pečete, vaříte? Pojďte si vzájemně předat recepty Celorepubliková karanténa s sebou přinesla v tisících domácností mimo jiného i každodenní…