Manon | přenos z Metropolitní opery

KDY: 26. října, 18.45
KDE: Bio Central
ZA KOLIK: 390 Kč

Hradecké Bio Central uvede v sobotu večer obnovené nastudování opery Manon Lescaut – jedné z největších tragických hrdinek literárního i hudebního světa. Představení režiséra Julese Masseneta se bude promítat v původním znění s českými a anglickými titulky. Přenos započne v 18.45, na programu jsou i dvě přestávky. Vstupenky stojí 390 korun.

Výlov rybníka Datlík 
KDY: 26. října, 8.00
KDE: Rybník Datlík
ZA KOLIK: Zdarma

V sobotu ráno proběhne výlov rybníka Datlík v městských lesích. Návštěvníci se mohou podívat na průběh výlovu, seznámit se s rybářským řemeslem a koupit si čerstvou rybu, právě vytaženou z vody. Výlov začíná v 8 hodin, v nabídce bude Hradecký kapr, ale i další druhy, například sumec nebo štika. V průběhu akce bude možné se občerstvit, parkování bude umožněno na louce u sjezdu z Hlavní ulice směrem k rybníku.

13. Nábleší – otevřený bleší trh v centru Hradce

KDY: 27. října, 10.00
KDE: Tylovo nábřeží
ZA KOLIK: Zdarma

Již potřinácté se na Tylově nábřeží v Hradci Králové koná otevřený bleší trh Nábleší. Bez předchozí rezervace na něm může kdokoliv nabízet starožitnosti, cennosti, oblečení nebo jakékoliv jiné věci, které již neupotřebí. Vstup pro návštěvníky je rovněž volný.

Nina Matvijenko v Hradci Králové
KDY: 27. října, 17.00
KDE: Adalbertinum
ZA KOLIK: 450-550 Kč

Pod záštitou hejtmana Křálovéhradeckého kraje v rámci Dnů ukrajinské kultury 2019 v Hradci Králové zazpívá ukrajinská národní umělkyně a slavná zpěvačka Nína Matvijenko. Vstupenky jsou v prodeji v síti HK Point. Vystoupení začíná v 17 hodin. Akce se koná za podpory velvyslanectví Ukrajiny v České republice.