Hurá na Flošnu
KDY: od 4. června
KDE: Hradec Králové

Vzhledem ke zlepšujícímu se počasí se už tento pátek otevře venkovní koupaliště Flošna. Navštívit ho budete moct od 10 do 19 hodin, o víkendu se otevře o hodinu dříve. V provozu budou všechny venkovní bazény, které budou vyhřívány na 26 stupňů, i všechny skluzavky a tobogány. Dobrou zprávou pro návštěvníky je, že vedení města se rozhodlo ponechat cenu vstupného v obou areálech ve stejné výši jako v roce 2020.

Od středečního rána je poprvé od začátku roku otevřen krytý plavecký bazén na Eliščině nábřeží. Navštívit ho můžete ve všední dny od 6 do 19 hodin a víkendech od 10 do 19 hodin. Sousední aquacentrum se otevře až o prázdninách. 

Folklorní festival
KDY: 5. června
KDE: Hradec Králové

Již podevětadvacáté si v Hradci Králové podají ruce dobří sousedé a přátelé folkloru z Čech, Moravy a Slovenska. V krajském městě se oslava folkloru odehraje v sobotu od 10 do 16 hodin v areálu letního kina Širák. Dále pak organizátoři zvou od 19 hodin na posvícenskou besedu, vyplněnou komponovanými festivalovými pořady a společenskou zábavou na Šrámkově statku v Pileticích, nazvanou Přijďte pobejt. Festival bude zahájen v pátek 4. června od 19.00 hodin „Pernštýnskou nocí“ na zámku v Pardubicích. Vstup je na celou událost zdarma.

Královéhradecká galerie otvírá pět nových výstav
KDY: 5. června
KDE: Hradec Králové

Galerie moderního umění zve na vernisáž, která se uskuteční v sobotu od 15.00 hodin. Představeny budou dvě nové stálé expozice Minulé století – dvacet osobností a Posledních padesát let, které se koncem loňského roku vernisáže kvůli epidemiologické situaci nedočkaly, a tři nové krátkodobé výstavy – Pozdní intimita, Frugo a Strom uprostřed krajiny.

Hradec rozveselila pouť
KDY: v těchto dnech
KDE: Hradec Králové

Až do 18. června můžete v Malšovicích navštívit oblíbenou pouť. Těšit se můžete na tradiční atrakce jako je autodrom, kolotoče nebo horská dráha. Nechybí ani střelnice. Pro ty, kteří upřednostňují adrenalinové zážitky, se nabízí zábava zvaná obří kladivo. 

Četnická stanice láká na kancelář a kasárnu z 30. let
KDY: 5. června
KDE: Chlumec nad Cidlinou

Chlumecké muzeum četnictví otevře 5. června své brány veřejnosti. V historických místnostech si prohlédnete jak klasickou expozici s vitrínami a dobovými stejnokroji, tak především dobově zařízenou četnickou kancelář a četnickou kasárnuz konce 30. let 20. století. Stanice bude fungovat jako v předchozích letech každou sobotu až do konce srpna. Přijít můžete vždy mezi 10.00 až 17.00 hodinou (poslední prohlídka v 16.00 hodin). Četnickou stanici bude možné navštívit také po předchozí domluvě mimo běžné otevírací dny a hodiny. Kontaktní telefony naleznete na webových stránkách muzea www.cetnici.cz.