100 let se Švejkem
KDY: celý březen
KDE: www.dvojka.rozhlas.cz
ZA KOLIK: zdarma

Už sto let jsme bohatší o knihu, která pojmenovala přístup k životu, obohatila češtinu i náš humor a dala nám nadhled. 1. března 1921 poprvé vyšel legendární román Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Český rozhlas nyní nabízí věhlasné dílo Jaroslava Haška v několika verzích. Zaposlouchejte se do Švejkových historek v podání čtyř skvělých herců – Josefa Somra, Oldřicha Kaisera, Jana Pivce a Karla Högera. Navíc na stránkách rozhlasu naleznete i kvíz, ukázky archivních nahrávek a další zajímavosti spojené se vznikem díla i švejkovským stoletím. Poslouchejte na webu Dvojky, Vltavy nebo v aplikaci mujRozhlas.

Prohlédněte si virtuálně Lobkowiczký palác
KDY: 7. března
KDE: www.lobkowicz.cz/stream-nedelni-prohlidky
ZA KOLIK: zdarma

Poznejte historii a krásu muzea Lobkowiczkého paláce během živých virtuálních prohlídek vysílaných zdarma. Uvidíte nádherný palác z 16. století a budou vám představeny hlavní perly nejrozsáhlejší soukromě vlastněné sbírky v České republice. Lobkowiczkým palácem vás provedou William Rudolf Lobkowicz společně s Ditou Baker, ředitelkou Správy Lobkowiczkých sbírek a edukačních programů. Prohlídka v českém jazyce bude zahájena v neděli 7. března v 18.00 hodin.

Kniha Dvanáct strun Karla Zicha je plná muziky, lásky a vzpomínání
KDY: kdykoliv
KDE: internetové knihkupectví
ZA KOLIK: od 410,-

Unikátní sbírka rozhovorů, jakýsi kubistický portrét, z jehož úhlů lze složit pestrý obraz osudů zpěváka Karla Zicha a lidí kolem něj. Tak to je kniha Dvanáct strun Karla Zicha z pera Michala Bystrova, Marty Bystrovové a Zdeňka Hazdry. Na začátku byla stará, oprýskaná kytara. A dva kamarádi, kteří si vysnili knížku o životě slavného strýce jednoho z nich. Navazovali pomyslné struny, pokusili se ten ztichlý nástroj rozehrát. Jedna z největších hvězd české pop music zemřela předčasně, v pouhých pětapadesáti letech. Kolegové, příbuzní a známí na ni bez výjimky vzpomínají s láskou. Kniha je k mání v e-shopech od 410 korun.

Jak na cizí jazyk? Publikace vám dá odpovědi, které oceníte
KDY: kdykoliv
KDE: internetové knihkupectví
ZA KOLIK: od 379,-

Už nemusíte pátrat, jak (se) lépe učit cizí jazyky. Tato odborná publikace s názvem Cesta k cizím jazykům - 100+10 metod, strategií, cvičení a rad pro učitele i samostudium si vás získá svou vynalézavostí, mnoha cennými postřehy a radami i nepřebernou nabídkou zábavných a účinných výukových metod. Autorkou knihy je Dagmar Sieglová. Publikaci lze koupit v e-shopech od 279 korun.

Fanoušci komiksů zajásají
KDY: kdykoliv
KDE: internetové knihkupectví
ZA KOLIK: od 1 279,-

Fanoušci komiksů a filmů od Marvelu si přijdou na své. Vydavatel Fantasy Flight Games totiž připravil karetní hru Marvel Champions, ve které budete s oblíbenými hrdiny bojovat proti podlým padouchům. V češtině hru vydává Blackfire. Každý hráč si na začátku zvolí jednoho hrdinu, za kterého hraje. Všichni bojují proti společnému nepříteli a vzájemně si pomáhají. Vyhrávají tedy buď všichni, nebo nikdo. V základním balení hry najdete tyto hrdiny a padouchy: Black Panther, Iron Man, Captain Marvel, Spider-Man, She-Hulk / Rhino, Klaw a Ultron. Pokud se vám vše podaří, padouch je poražen, svět zachráněn a hru vyhráváte. Hru lze koupit v e-shopech od 1 279 korun.

Potrénujte si s dětmi postřeh u hry Dobble
KDY: kdykoliv
KDE: internetové knihkupectví
ZA KOLIK: od 319,-

Dobble je hra pro děti, rodiče i prarodiče. Potrénujete postřeh, rychlost a logické uvažování. Karty jsou kulaté a hezky barevné, ukryté v plechové krabičce. Pravidla pochopíte za pár sekund, jde o to najít na kartách stejné obrázky. Což ale není tak jednoduché, jak se může zdát. Hra je určená pro dva až osm hráčů od šesti let. Užijete si spoustu legrace. Je k dostání v internetových obchodech od 319 korun.