Od otevření krytého bazénu v Dobrušce uplynulo již 37 let. Po téměř čtyřech dekádách by se měl spolu s místním koupalištěm zásadně proměnit.

Radnice již vypracovala studii, která je prvním z kroků k cestě za proměnou, jež si vyžádá přibližně 115 milionů korun.

„V tomto roce bychom rádi zadali projekt tak, abychom v roce 2019 byli připraveni na samotnou realizaci,“ řekl vedoucí dobrušského bazénu Robert Franc s tím, že příprava studie probíhala tři čtvrtě roku a vzniklo deset pracovních verzí.

Na nákladný projekt se dobrušská radnice pokusí získat i dílčí dotace. V polovině února představila své plány veřejnosti. „Vzhledem k přáním a potřebám zdejších obyvatel je rekonstrukce nezbytná, stejně jako doplnění provozu o další dnes už běžné služby,“ uvedl Franc. Upozornil při tom, že veřejnost se může seznámit s vizualizací přestavby ve vestibulu krytého bazénu.

Dobruška - ilustrační foto.
Dobruška se chystá opravit ulici, místních se ptala na připomínky

Garáže ustoupí novému bazénu

Rozpracovaná studie počítá se vznikem regeneračního bazénu v místě současných garáží. Jeho provoz by měl být celoroční. Novinek však bude víc – vířivka, masážní lavice, mechanické vlnobití, hudební jeskyně s protiproudem, tobogán a další.

Projekt počítá i s rozšířením dětského bazénku o dvě brouzdaliště a vznikem samooblužného mokrého baru. Náročná rekonstrukce se nevyhne ani šatnám. Čeká je přestavba, kdy vznikne prostor pro wellness provoz se třemi parními kabinami a finskou saunou. Ta současná se dočká rozšíření a venku vyroste nová sauna ve srubové podobě.

Změní se i koupaliště

Ani venkovní koupaliště, které bylo otevřeno v roce 1993, se rekonstrukci nevyhne. Za pár let má areál zdobit vodní hrad, dvě nové skluzavky a vzniknout má prostor pro malé vodní pólo.

Radnice počítá se zachováním plaveckých drah a rozšířením dětského brouzdaliště. Východní část koupaliště bude rekreační zónou, kdežto ke klasickým letním radovánkám bude sloužit západní strana areálu.

Bývalý soud
Soud v Opočně nedostal dotaci