„Zítra to už však může být jinak. Na běžeckých tratích se kvůli počasí situace každý den mění," upozornila pracovnice tamějšího infocentra.
V Peci pod Sněžkou byla včera upravena desetikilometrová běžecká stopa, pracovníci skiareálu však varovali, že v hřebenových particích na ní hrozí sněhové jazyky a závěje.  V Malé Úpě byl běžkařům k dispozici  čtyřkilometrový okruh Haida a sedmikilometrová trať Lysečiny. „Každé ráno je upravíme, ale přes den je zafouká sníh," konstatoval pracovník infocentra.

Ve Skicentru Říčky v Orlických horách dosud měli málo sněhu. „Běžecké tratě jsou  sjízdné, ale neupravené," píše web skicentra. Podobná situace je i v Deštném.

Cesta z Růžovky do Pece je neschůdná

Špindlerův Mlýn - Zeleně značená trasa z Růžové hory do Pece pod Sněžkou je kvůli ledovce a náledí od pondělka neschůdná. Turisty před ní varuje Horská služba Krkonoše. Na hřebenech Krkonoš bylo včera ráno šest stupňů Celsia pod bodem mrazu, v noci napadlo zhruba deset centimetrů sněhu a celkem leží v nejvyšších partiích hor zhruba 32 centimetrů sněhu. A celý včerejšek stále sice drobně, ale vytrvale sněžilo. Dohlednost se na hřebenech kvůli silné mlze a sněžení pohybuje od 50 do 200 metrů. V lavinových katastrech platí od neděle druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice. Kvůli silnému větru byl včera mimo provoz druhý úsek lanovky z Růžové hory na vrchol Sněžky.