Tato nemoc má za následek celkové zhoršení hybnosti těla, která znemožňuje běžný pohyb zdravého člověka a naprosto vylučuje samostatnou chůzi. Na podporu Michalky, která žije se svými rodiči v Třebechovicích pod Orebem, se proto 12. srpna koná v Martínkovicích charitativní akce.

CHTĚJÍ POMOCI ZAJISTIT DÍVCE SPECIÁLNÍ STOJAN

„Jedná se o zcela neziskovou akci, která se bude konat v sobotu od 13 hodin na fotbalovém hřišti v Martínkovicích. Výtěžek ze vstupného a prodeje občerstvení bude použit na nákup speciálního vertikalizačního stojanu, který se snadno změní na židličku nebo lehátko. Vzpřímený postoj je důležitý pro správný růst a vývoj. Výhodou pomůcky je velmi snadné polohování a tím častější vzpřímený postoj, cena je však velmi vysoká – 85 000 korun,“ říká pořadatelka a hlavní iniciátorka charitativní akce Pavlína Doležalová.

CHARITU PODPOŘÍ ŠERMÍŘI, HASIČI I SPORTOVCI

Celé odpoledne se ponese v duchu sportovním a zábavním především pro děti, ale i pro dospělé. Akci zahájí malá kopaná mezi Jiskrou Martínkovice a týmem starostů. Na programu je vystoupení šermířů, ukázka vyproštění osob z vozidla broumovskými hasiči, pěna pro děti, ukázka výcviku psů, skákací hrad a spousty her, jízda na koni a poníkovi, malování na obličej atd.

Zábavu podpoří i vystoupení kapel Alchymie a Kluci Band. Bohaté bude i občerstvení, grilované prase, klobásy z udírny, guláš, nanuky, pití… Akcí slovem bude provázet Olda Tamáš, moderátor rádia Frekvence 1 a zakladatel Nadačního fondu Dobromysl.

ÚČASTÍ PŘISPĚJETE VÍC NEŽ SBÍRÁNÍM VÍČEK

Přes veškeré překážky, se kterými se Míša musí potýkat, je to veselá chytrá holčička. „Tuto dívenku již několikátým rokem podporujeme sběrem plastových víček, který bohužel není moc výnosný. Dříve byla víčka vykupována za 6 Kč/kg, poslední odkup byl však už jen za 3 Kč/kg. Proto jsme se rozhodli pro tuto formu podpory, pevně věříme, a to je hlavním cílem pořádání této akce, že bychom pro Míšu na této akci mohli shromáždit větší finanční hotovost,“ dodala Pavlína Doležalová.