Hradecko

V Hradci Králové bude od 1. července do 1. září částečně uzavřen Labský most. Doprava bude svedena do protisměru a dojde k uzavření jízdních pruhů ve směru do Koutníkovy ulice. Do konce prázdnin probíhá částečná uzavírka silnice číslo Lhotecká z důvodu výstavby vodovodu. Provoz je řízen semafory nebo pracovníky stavby. V nedalekých Svinarech pokračuje uzavírka mostu. Zkraje července už bude průjezdná ulice Pálenecká na Pražském Předměstí, kterou uzavřela rekonstrukce kanalizace. Do konce listopadu budou stavbaři rekonstruovat silnici číslo v úseku Trotina – Rodov. V obci Libřice bude 8. července uzavřena z důvodu opravy křižovatka. V Chlumci nad Cidlinou bude do konce července uzavřena z důvodu prací na kanalizaci ulice Komenského.

Jičínsko

V Lázních Bělohrad začne oprava kilometrového úseku silnice. Probíhat bude po etapách až do začátku září. Nákladní doprava bude odkloněna přes Úlibice a Novou Paku, osobní a autobusová přes Šárovcovu Lhotu a Svatojánský Újezd.

Ilustrační foto.
Začínají letní prázdniny!

Náchodsko

Od března probíhá v Náchodě rekonstrukce vozovky i chodníků mezinárodní silnice I/33. Stavební práce by podle investora měly skončit letos na podzim. Do konce září bude uzavřena silnice od Rtyně v Podkrkonoší do Zbečníku. Řidiči neprojedou ani po silnici mezi Jestřebím a Novým Městem nad Metují, a to zhruba do poloviny srpna. Dopravní komplikace také mohou řidiči očekávat kvůli opravě silnic mezi Bezděkovem a Machovem, práce zde začnou 3. července a trvat by podle dostupných informací měly do 4. prosince.

Rychnovsko

K úplné uzavírce silnice Jiráskova v místě železničního přejezdu v Rychnově nad Kněžnou dojde od 5. do 15. července, a to z důvodu zajištění rekonstrukce železničního přejezdu. V Rychnově nad Kněžnou je také neprůjezdná do 15. září ulice Nádražní kvůli zajištění výstavby dopravního a přestupního terminálu.

Další úplná uzavírka čeká na řidiče v úseku Žďár nad Orlicí – Borohrádek a potrvá do 3. září. Neprůjezdná zůstává do 30. července také silnice Voděrady – Uhřínovice.

Trutnovsko

V Trutnově bude až do 27. srpna uzavřena Petříkovická ulice, která vede z Trutnova směrem na Chvaleč. Objízdná trasa je pro všechna vozidla vedena přes Úpici, Stárkov a Radvanice. V Kunčicích nad Labem musejí řidiči počítat s uzavírkou směrem na Vrchlabí.

Na průtahu obcí Chotěvice je třeba počítat s částečnou uzavírkou do 10. listopadu. Po tomto datu budou stavbaři na silnici provádět . Osobním automobilům je průjezd umožněn, provoz je řízen kyvadlově. Nákladní automobily nad 6 t musejí použít objízdnou trasu přes Hostinné a Rudník.