"Tento rok byl vzhledem k nedostatku vláhy chudší na soutěžní dýně, druhových odrůd nebylo tolik jako v minulých letech. Přesto se sešlo pár krásných kousků," ohlédla se za dýňovým festivalem jeho spoluorganizátorka Lenka Hlaváčková. I když nebylo kvůli suchu ani moc semínek na výměnu, tak se oslavy vydařily v podobě rekordní návštěvy.

Cenu za největší dýni si odnesl pan Štejnar z Křinic – jeho dýně vážila 29,72 kg a o pouhý kilogram méně vážila dýně pana Kujínka z Machova. Nejhezčí dýni podle návštěvníků vypěstovala paní Svobodová z Chvalkovic, druhou nejhezčí přivezla Klárka Lukašáková z Olivětína a na třetím místě se umístila dýně Lenky Hlaváčkové z Hejtmánkovic.

V letošním ročníku byla neskutečná konkurence v soutěži o nejlepší dýňový dezert. V soutěži bylo 25 dýňových moučníků, které posuzovala porota, v níž zasedla šéfredaktorka náchodského Swingu Hana Stoklasová, spisovatelka Klára Hadašová a hudební publicista Jaroslav Špulák. V kategorii profi zvítězil Café bar Kalírna a v kategorii hobby paní Bittnerová.

V hostinci Jiřího Pelikána v jediné vinařské obci na Náchodsku se opět sešli milovníci vína. Leto
V Litoboři zarážali horu a na obecním mini vinohradu zasadili révu