Kromě top jezdců světové extratřídy přinese největší skok v rámci celé světové tour. Nikde jinde neuvidíte tyto jezdce skákat výš nebo dál. Soldiers přinesou samozřejmě i jedny z nejrozjetějších koncertů, které odstartují letošní festivalovou sezónu. Jediná a největší vícedenní sportovně-hudební akce na českých horách představí v zatepleném Music Parku s kapacitou 3000 lidí zahraniční i domácí kapely, hudební formace a DJs.

„Bezesporu největšími jmény v nabitém programu jsou Sophia a Olympia, polovina ruské rave formace Little Big, francouzské DJské duo Loo & Placido, dvojice turntablistů vystupujících pod jménem Artillery, slovenský fenomén Pil C či jeden z domácích nejpopulárnějších DJs Nobodylisten,“ uvádí šéf organizačního týmu Jan Prouza.

DJ NOBODYLISTEN

Jakub Strach aka DJ Nobodylisten, jinak polovina elektronického dua VR/Nobody, je DJ a producent, jehož fame, navzdory velmi nízkému věku, stále roste. Dost pravděpodobně neexistuje nikdo pod 25, kdo aktivně jede clubbing a nevěděl by, o koho jde. Kromě svých hudebních, producentských a hracích aktivit je i hybatelem klubové noci Addict, která přerostla rámec klasických parties v něco, co bez skrupulí můžeme nazvat fenoménem.

DARQ E FREAKER (UK)

UK grime scéna je stále živá. Darq E Freaker je producent a DJ z Londýna s osobitým stylem kombinování grime s elektronikou. Jeho hudební kredit jde až k takovým jménům, jako je třeba rapper Danny Brown, spolupracoval se Scissor Sisters, London Grammar, Tempa T, Wiley i M.I.A. Žádné ořezávátko. Je členem grime party Nu Brand Flexxx, má za páskem pár EPs a nespočet kolaborací i šťavnatých producentských zářezů. K nám doveze pravý nefalšovaný „smell“ londýnského grime.

LITTLE BIG (RU)

Little Big, trojice muzikantů Ilya Prusikin, Sergey Gokk Makarov a Olympia Ivleva z ruského Petrohradu, je často označována jako ruská odpověď na Die Antwoord. Jen jsou možná ještě víc blázniví a energičtí. Kombinují elektroniku, rave a rap s punkovou energií á la Gogol Bordello a jejich DJ set by měl být esencí všeho výše zmíněného.

LOO & PLACIDO (FRANCE)

Tuhle dvojici muzikantů, kteří dříve působili jako baskytarista a bubeník v různých hudebních uskupeních a kapelách, svedla dohromady až láska k taneční hudbě a především mash-upům. Od té doby spolu cestují jako DJský pár. Vyprodukovali stovky bootlegů a oficiálních mash-upů a jejich doménou jsou bouncy houseové beaty, které s oblibou míchají s tím lepším nekýčovým diskem a trochou jamajského koření. To už samo o sobě zní jako recept na skvělou party. Bon Appétit!

PIL C

Zřejmě nikdo z hiphopové scény na Slovensku nezažil tak rychlý vzestup jako právě Pil C. Na fenomén jednoho prvního úspěšného singlu navázala celá řada spoluprací například s Delikem, DJ Wichem, Mike Trafikem, na kontě má i track a klip s Vladimirem 518 a Smackem nebo hostování v tracku Paulie Garanda. Píše dobré punchlines, pokaždé frázuje jinak, nevykrádá se a dává si pozor na to, aby jeho věci měly neustálý vývoj. Pro beaty si chodí zásadně k progresivním jménům, jako jsou Special Beatz, Conspiracy Flat, Konex nebo Dalyb. „Slovenský Kendrick Lamar“, jak se mu občas přezdívá, má slušně našlápnuto.

PSH

Přestáli války na scéně a jdou novým směrem. BiggBoss, PSH, kult. PSH není třeba příliš představovat. Patří mezi ty nejzásadnější hiphopové formace u nás a i přes svoji úctyhodnou dobu fungování stále i mezi ty nejagilnější. Trio Vladimir 518, Orion a DJ Mike Trafik, často doplňované hosty, koncertuje totiž pořád neúnavně a velmi frekventovaně, což ale neznamená, že by snad hrozilo, že se lidem jejich produkce přejí. Poslední řadovou desku Epilog vydali v roce 2010, ale od té doby má každý z členů na svém kontě nejmíň jedno sólové album. Koncertní sety jsou tak výběrem toho nejlepšího, co od nich už víc jak dvě generace fanoušků znají. Letos chystají nové album!

MANIAK

Grázlík z Brna s nezaměnitelnou flow je asi nejmladší akvizicí labelu BiggBoss. Zatím jeho arzenál čítá mixtape Ach Ano, pár videoklipů, EP AK-47 s hostujícími PSH a pravidelně se objevuje na BiggBoss koncertních akcích. Album? Už velmi brzo. Energie? Bezesporu!

MIKE TRAFIK

Mike Trafik je DJ a producent PSH, zároveň jeden v současnosti ze tří majitelů a ideových hybatelů hudebního vydavatelství BiggBoss a v neposlední řadě majitel nahrávacího studia a společnosti Star Works. Začínal jako DJ na soutěžích, po nástupu do PSH se stále více jeho doménou začalo stávat produkování a skládání. Jako producent spolupracoval s nekonečnou řadou lidí – jak z československé hiphopové scény, tak mimo ni. Vystupuje jako DJ PSH i samostatně se svými urban music sety.

ARTILLERY

Artillery je DJ projekt dvou jmen, která rozhodně nejsou na české klubové scéně neznámá: DJ Ondrash a DJ Fuuse. Oba mají velmi dobrou reputaci a spojenými silami se umí postarat o mejdan, jak má být. Žánrový rozptyl osciluje od hiphopu přes funk, G-funk, soul, dancehall a moombahton až po stále oblíbenější future bass. Máte-li v žánrových nuancích jasno, víte, o čem je řeč, a pokud se chcete jenom dobře bavit a tančit, hoši vás provedou.

DJ N’ZYM

Kamil Lhoták, jinak na klubové scéně známý spíš jako DJ N’zym, je v podstatě definicí zábavného mejdanového hraní. Jeho sety se neustále mění, přizpůsobují se prostředí a atmosféře a je tak jedním z nejvyhledávanějších party DJs, stejně jako jeho kolegové Robot nebo Akvamen. Kromě technické vybavenosti jsou jeho sety hlavně multižánrově proměnlivé a obsahují výlety od house až po drum’n’bass, funky nebo hiphop.

Více informací na: www.redbull.cz/soldiers

Vstupenky k předplatnémuZdroj: Archiv

Závod

Závod Soldiers se v letošním roce koná již po sedmé. Za dobu své existence si akce vydobila světové renomé a respekt domácích i zahraničních jezdců, stejně tak jako diváků, kterých se každoročně na místo konání dostaví tisíce. Jasnou dominantou akce je skok, který svými rozměry patří mezi největší v Evropě. Výška nájezdové hrany nebývá nižší než 10 metrů a délka mezi odrazem a dopadem je obvykle celých 27 metrů. Rozjet se, odrazit, předvést trik, dopadnout a odjet, to už chce mít pořádnou dávku odvahy a lyžařských dovedností.

Lokalita

Deštné v Orlických horách je malebné rodinné středisko ve Východních Čechách na hranicích s Polskem, které nabízí množství kvalitně upravených sjezdovek, běžeckých tratí a ubytování všech kategorií – od horských chalup se základním vybavením až po penziony a hotely s prvotřídní kuchyní a nadstandardními službami.  Na jeden víkend v roce se však středisko promění jako mávnutím proutku a z poklidné lokality se stane centrum evropského freeskiingu. V areálu Marta II vyroste mamutí skok, který zažije tréninkový den, semifinále a finálový závod za umělého osvětlení. Nedaleký párty stan s kapacitou více jak 1000 návštěvníků pak po tři večery a noci přinese zábavu všem milovníkům dobré hudby, lahodného pití a kvalitní zábavy.

Jezdci

Každoročně se snažíme zajistit účast top světových jezdců z Evropy i ze zámoří. V předcházejích letech se na startovní listině Soldiers objevili účastníci Olympijských her i Xgames a my děláme vše pro to, aby tomu tak bylo i v letošním roce. Termín konání závodu je stanoven tak, abychom mohli oslovit opravdu všechny světové jezdce, a to včetně těch, kteří se chystají zúčastnit letošních Zimních Olympijských her.