Stalo se tak z podnětu vedoucí autokempu v Dolcích Renáty Portlové, která se nesmířila s výzvou Krajské hygienické stanice k uzavření koupací sezony. Podle hygieniků byl z odebraných vzorků 16. července patrný výskyt vodního květu v nádrži,ohrožující lidské zdraví. Mezitím však pršelo a šéfová kempu je přesvědčena, že situace není tak dramatická, jak vyznělo z původních testů.

Vodu v Dolcích zkoumají hygienici každý rok. Loni byla koupací sezona ukončena až 21. srpna. Hygienici se včera vydali do Dolců pro vzorky znovu. „Uvidíme, jak vyhodnotí situaci, moudřejší bychom měli být v sobotu,“ řekla Deníku Renáta Pertlová.

Cedule s informací o koupání na vlastní nebezpečí na břehu zůstávají. „Lidé se však přesto koupou a chodí se sprchovat. Sprchy i sociální zařízení jsou na pláži k dispozici zdarma. Koupání je na individuálním rozhodnutí. Ohroženy mohou být osoby s narušenou imunitou, těhotné ženy a podobně,“ dodala vedoucí kempu.

Situaci bude provozovatel, který má kemp od města v pronájmu, monitorovat. Věří, že se ještě může kvalita vody vylepšit a veřejnost o tom bude informovat. „Rozhodně nekončí v Dolcích sezona. Kemp i všechny aktivity jsou dále v provozu,“ dodala Renáta Pertlová.