Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Italskou panna cottu zvládne připravit skutečně každý

Východní Čechy, Rychnovsko - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: Teplé letní večery vybízejí k nejrůznějším garden party a grilování. Na závěr takových sešlostí se však hodí i sladká tečka. Pokud nechcete při její výrobě strávit v kuchyni déle než deset minut, lehká panna cotta je vhodná právě pro vás.

25.7.2014
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Luboš Hájek

A slovo lehká je v tomto případě opravdu na místě, jelikož platí hned dvakrát. Příprava tohoto oblíbeného dezertu je totiž snadná a panna cotta sama o sobě je navíc velmi dobře stravitelná. Regulovat se dá skvěle také její sladkost, takže pokud neholdujete „sladkým bombám", můžete si dezert připravit spíše osvěžující – což se hodí hlavně v teplých letních dnech.

S panna cottou však „uděláte parádu" i jindy. Můžete s ní například doplnit italské menu.

Panna cotta není v podstatě nic jiného než svařená smetana. Takže na její výrobu budete potřebovat právě 500 ml smetany na šlehání. Přidejte k ní moučkový cukr podle libosti a přiveďte smetanu k varu. Můžete k ní přidat i čerstvou vanilku, investice se rozhodně vyplatí.

Pokud ji však nemůžete sehnat nebo je pro vás příliš drahá, můžete ji nahradit vanilkovým cukrem. Fantazii se meze nekladou. Dochutit panna cottu můžete lecjak.

Než se smetana začne vařit, smíchejte v hrnečku dvě lžíce želatiny – osobně doporučuji jemně mletou na slané i sladké po᠆užití – se lžící vody.

Želatinu nechte chvíli odstát a jen, co se začne smetana v rendlíku vařit, vmíchejte obě složky. Minutu až dvě povařte. Směs přeceďte a vlijte do formiček, které předem vymažte olejem. To proto, aby pak studená panna cotta snáze vyklouzla ven. V lednici ji chladíme asi čtyři až šest hodin. Urychlit práci nám pomůže mrazák, ale s tím opatrně. Dozdobit panna cottu můžete čerstvým či svařeným ovocem, čokoládou či karamelem. Sluší ji i čerstvá máta.

Autor: Barbora Zemanová

25.7.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Strahovský stadion. Ilustrační foto.

Zase koncovka... Zase remíza

Základní škola Nepolisy - žáci 1. třídy.
5

Naši prvňáci: ZŠ Černilov, ZŠ Nepolisy a ZŠ Prasek

Tip liga: Lídr vyhořel, na paty už mu šlape Cílek

Hradec Králové - Šest pivních plechovek Gambrinusu zůstává v Hradci.

Lidé se loučili s náčelníkem krkonošské Horské služby Adolfem Klepšem

Královéhradecko, Vrchlabí - Stovky lidí, včetně ministryně Šlechtové, se přišly naposledy rozloučit s náčelníkem Horské služby Krkonoše Adolfem Klepšem. Zemřel 10. října.

Z dodávky si udělali autobus

Hradec Králové - Policisté odhalili další přeplněnou dodávku, ve které "cestovalo" 26 pasažérů.

„Náš nejhorší výkon podzimu. Málo snahy a srdíčka,“ řekl Bíl

Hradec Králové - Fotbalová I. B třída má za sebou další díl. Co přinesl z pohledu okresních týmů?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení