Příležitost k tomu nabízí již tradiční Swingový festival. Uskuteční se v sobotu 
3. září od 14 hodin v areálu parku Nového zámku v Kostelci nad Orlicí.  Letos přehlídka nabídne jedno profesionální hudební těleso - Skety. Přes zavádějící název se nejedná o žádné zákeřné osoby, ale o vokální hudební skupinu složenou z mladých českých jazzových zpěváků a muzikantů, kteří se hudbě věnují naplno a profesionálně. Všichni členové jsou každý do jednoho tvářemi svých vlastních projektů, kapel a bigbandů, ale společné zpívání bez doprovodu hudebních nástrojů je pro ně nejvyšší metou v jejich oboru.Dalšími hudebními lahůdkami budou vystoupení kosteleckých 5pm jazz band, tradičních Pružných těl 
a mladých muzikantů 
z uskupení DiJAZZtiva, které má kořeny na farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy 
v Hradci Králové. Závěrečnou skladbou této kapely ale letošní festival neskončí, na odpolední program plynule naváže elektroswingová diskotéka s Pavlem Smetanou.

Hudební produkci bude během odpoledne doplňovat výstava obrazů talentované Šárky Teplé, anebo prezentace ručních výrobků Chráněné dílny Kopeček. Občerstvení pro návštěvníky festivalu zajistí jako již tradičně místní zámecká kavárna a restaurace.   (jan)