Již na konci února se zúčastnil veletrhu cestovního ruchu v dánském Herningu a v dubnu přivítal vybrané dánské novináře významných novin a magazínů zaměřených na volný čas a cestování na několikadenním press tripu.

„Královéhradecký kraj se může pochlubit velkým a rozmanitým přírodním bohatstvím. Proto je mezi zahraničními turisty čím dál více oblíbený. Návštěvníky z Dánska nejvíce lákají horské oblasti a skalní města. Takový přírodní reliéf s celou řadou doplňujících lákadel, jakými jsou například hrady a zámky, Dánové ve své rovinaté domovině postrádají. Snažili jsme se jim ukázat v krátké době co nejvíce," říká Petra Stárková z úseku cestovního ruchu Královéhradeckého kraje. Kromě Zoo Dvůr Králové, Kuksu a Českého ráje se delegace podívala i do Krkonoš. „Výstup na Luční boudu se stal zlatým hřebem. Přes noc nasněžilo a výlet se změnil v polární výpravu, dolů nás druhý den vezla rolba. Pro dánské novináře to byl opravdový zážitek, který v půlce jara nečekali," dodává Petra Stárková.

Pozitivně navíc mimo jiné hodnotili také regionální speciality, přístup subjektů k cestovnímu ruchu a finanční dostupnost.

V příštím roce kraj pro velký úspěch plánuje veletrh v Herningu navštívit znovu. Zároveň má v plánu cílit na další skandinávské země - například prezentovat turistickou nabídku ve Stockholmu při příležitosti maratonského expa.