Na druhý ročník akce, pořádané v hospodě „U Dáši", donesli místní fajnšmekři třináct vzorků této oblíbené pochoutky, připravené podle vlastní tajné receptury. Jednotlivé vzorky zelí byly naservírovány na talířky a ke každému bylo přiděleno číslo tak, aby nikdo nevěděl, kdo je jeho výrobcem. Tím se stala soutěž anonymní.
Do ochutnávání se pustilo přes třicet místních „kibiců". Ti měli za úkol vybrat pro ně nejchutnější výrobky a přiřadit jim od jednoho do pěti bodů. Ochutnávali i soutěžící a někteří měli dost velký problém poznat si svůj vlastní vzorek, což svědčí o tom, že kvalita přípravy byla velmi vyrovnaná a jednotlivé výrobky se lišily pouze použitým kořením a jeho přípravu si každý pečlivě tajil. Po dvouhodinovém ochutnávání a bodování přišlo na řadu sčítání a vyhlášení vítězů.
35 bodů pro vítěze
Na „Krále nakládaného zelí" pro rok 2013 byl s počtem pětatřiceti bodů pasován Josef „Belmondo" Čepelka. Druhé místo se shodným počtem jednadvaceti bodů obsadili Petr Rak a Pavel Simon. V těsném závěsu za nimi skončili Pavel Holbik a Ladislav Kutý.
Jak se svěřil vítěz soutěže Josef Čepelka, tak si není vědom, že by jeho recept byl nějak výjimečný. „Zelí kupuji krouhané z Bolehoště, ale vždy si počkám až na jednu z posledních várek. Trochu ho ještě pokrájím a nakládám ho stále stejným způsobem s přísadami, které se běžně do kysaného zelí dávají. Jen přidám ještě pár snítek kopru a několik kousků pokrájeného jablka. Podle mě ale vždy záleží na kvalitě samotného zelí," popsal výrobu Čepelka.
Soutěž byla velice vyrovnaná a mezi vzorky kysaného zelí bylo velice těžké vybrat ten nejlepší. Ukázalo se, že všichni „ochutnávači" mají téměř stejné chutě.