Jenže pomohla jednak teplá zima, jednak dobře rozjetá ekonomika. Firmy rostou, nabízejí stovky volných míst a nabídka práce je nyní největší od předkrizového roku 2008. „Poptávka zaměstnavatelů je opravdu vysoká, byla tak silnější než sezonní vlivy a nárůst nezaměstnanosti byl nepatrný," poznamenal ředitel hradeckého krajského úřadu práce Martin Horák. Konkrétně v Pardubickém kraji vzrostla na konci ledna nezaměstnanost z prosincových 5,1 na 5,5 procenta, v Královéhradeckém dokonce jen o desetinu procentního bodu na 5,1 procenta.

Nabídka volných míst se ale za jediný měsíc zvýšila v hradeckém kraji o 16 procent, je jich tu nyní 4556. Ale firmám se je jen stěží daří obsazovat. Chybějí zdatní řemeslníci a vůbec lidi s technickým vzděláním. Volná místa jsou stále i v horských střediscích.

Hořice se chytají na výstavbu lávky „Brány do Krkonoš"

Královéhradecko - Město kamenné krásy již delší dobu chystá výstavbu lávky přes frekventovanou tepnu spojující Hradec Králové s Jičínem. Jeho vize dostává v těchto dnech reálnější obrysy. Radnice totiž vypsala výběrové řízení na vypracování projektu. Jeho uzávěrka končí 22. února.

Tečka týdne: Bobříky pro politiky

Východní Čechy - Zakladatel českého skautingu Antonín Benjamin Svojsík by byl při pohledu na současnou politickou scénu - napříč jejím spektrem i všemi patry - hodně rozčarovaný z toho, že velká většina jejich představitelů nemá předpoklady získat bobříka mlčení. Možná by ale nám všem prospělo, kdyby za to náhradou dostali bobříka samoty. Na odchodnou…   (Jaromír Fridrich)