SkiResort pustí první lyžaře na sjezdovku v pátek v 8.30. "Ke sjezdovce se lidé dostanou od parkoviště kabinkovou lanovkou Černohorský Express z Janských Lázní. Po lyžování se budou moci stejným způsobem vrátit," uvedl Petr Hynek, ředitel SkiResortu Černá hora - Pec. Otevřená budou také občerstvovací bistra u horní i dolní stanice lanovky, stejně jako lyžařská škola, půjčovna lyží, servis a test centrum Atomic & Salomon v budově dolní stanice kabinkové lanovky.

Hory lákají. V roce 2017 navštívilo Krkonošský národní park a jeho ochranné pásmo 3 657 254 lidí. Nejvíce jich přijelo o  svatováclavském víkendu.
Krkonoše přilákaly loni více než tři a půl milionu návštěvníků

Lyžovat se bude od pátku 30. listopadu a to nejen o víkendu, ale také v následujících všedních dnech. Až do odvolání bude platit speciální jízdné. Dítě do 6 let má lyžování zdarma v doprovodu dospělé platící osoby. Dospělí zaplatí za jeden den lyžování 400 Kč, junioři od 12 do 18 let a senioři nad 63 let 300 Kč, děti od 6 do 12 let 200 Kč. "Jakmile to podmínky dovolí, budeme otvírat také další sjezdovky," dodal Petr Hynek.

V Malé Úpě se bude poprvé lyžovat sobotu a neděli od 8.30 do 16 hodin, za jednotnou cenu 300 korun. Ve středisku Pomezky bude otevřen 500 metrů dlouhý úsek hlavní sjezdovky a zároveň dětský park s padesátimetrovým kobercem. Vleky se tam znovu rozjedou o dalším víkendu 8. a 9. prosince. "Pokud to sněhové podmínky umožní, najeli bychom od příštího víkendu na celosezonní provoz," sdělil ředitel lyžařského areálu SKiMU v Malé Úpě Martin Buček.

Ledová plocha tisíc metrů nad mořem. Na letním hřišti na Pomezkách za Boudou Malá Úpa roste mobilní kluziště.
Hokej na horách. V Malé Úpě staví kluziště, propojí lyžařská střediska

Ve Špindlerově Mlýně odstartuje lyžařskou sezonu v sobotu 8. prosince akce Špindl SkiOpening. Přijede na ní herecká delegace nové pohádky Čertí brko, která právě vstupuje do kin, a ve Špindlerově Mlýně v areálu Svatý Petr bude mít příští sobotu premiéru pod otevřeným nebem. Lyžařské středisko bude patřit také závodům lyžařské série S ČT sport na vrchol, koncertům kapel Děda Mládek Illegal Band a Support Lesbiens či tradiční velkolepé Snow show.

Během léta došlo v areálu na okraji Vrchlabí k několika investicím.
Na lyžařskou sezonu se chystají také v Herlíkovicích, areál připravil novinky

V Harrachově slavnostně otevřou lyžařskou sezonu v sobotu 15. prosince v prostoru dolní stanice lanové dráhy Delta. Vedle lyžovačky se můžou těšit návštěvníci Harrachova na koncert Petra Koláře.