Přiznal, že je podnikatelsky zainteresován v řadě společností (mimo jiné je předsedou představenstva společnosti Rehamedica v Žacléři – poznámka redakce), takže rozhodně do trutnovské nemocnice nejde honit kariéru. „Mám své práce spoustu jinde, jsem svobodný člověk," vysvětlil Limburský.

Martin Limburský(původní profesí internista - diabetolog) už zdejší špitál v minulosti vedl od roku 1996 do listopadu 2013. Jako jediný v kraji ho tehdy ekonomicky udržel „na nule". Za jeho éry se povedlo špitál výrazně zmodernizovat a rozšířit.

Prozradil, že chce v personálních otázkách trutnovské nemocnice nastolit opět pořádek a narovnat vztahy. „Nemocnice vznikla v roce 1888 a za celou její historii se nestalo to, co za poslední tři až čtyři roky. Tedy, že se tam odbory cpou do něčeho, co jim absolutně nepřísluší. Jejich úkolem je řešit pracovně – právní vztahy a ne zasahovat do práce vedení. Předesílám rovnou, že za mě odbory řídit nemocnici prostě nebudou a nenechám si do práce mluvit ani od žádné politické strany," upozornil.

Zároveň avizoval, že obnoví funkci správce nemocnice a přijme zpět do funkce propuštěného Richarda Šafaříka. „Zrušit toto místo byla neskutečná hloupost. Nemocnice musí mít správce a pan Šafařík tuto pozici ovládal dobře. Od začátku jsem říkal, že se toto musí narovnat," uzavřel Martin Limburský.

Martin Limburský
Do čela trutnovské nemocnice se vrací Martin Limburský