Městský úřad v Trutnově přijal s okamžitou platností až do odvolání tato opatření: Ruší poskytované služby mimo budovy úřadu, tedy návštěvy u klientů ve věci vyřízení žádostí o občanské průkazy a agendy ověřování listin a podpisů. Žádá klienty, aby omezili návštěvy úřadu ve věci vyřizování záležitostí na nezbytně nutné případy. Omezuje provozní dobu inforecepce městského úřadu, a to pondělí a středa 7.00-17.00, úterý, čtvrtek, pátek 7.00-15.30.

Ilustrační foto.
Opatření v Trutnově spojená s výskytem koronaviru v ČR

Městský úřad Vrchlabí neuvažuje o omezení rozsahu služeb, pracovní doby pro veřejnost či jiných opatřeních. "Doporučujeme nicméně využívat co nejvíce bezkontaktní komunikaci, tedy telefonicky či mailem. Zároveň vyzýváme osoby, které trpí akutním respiračním onemocněním, aby odložili návštěvu úřadu, pokud je to možné, na pozdější období, až se uzdraví," uvedl Pavel Řehák, tajemník Městského úřadu Vrchlabí.

Městský úřad Dvůr Králové nad Labem nadále funguje bez omezení a hodiny pro veřejnost zůstávají beze změny. Apeluje nicméně na občany města, aby situaci zvážili, a pokud to bude možné, odložili osobní vyřízení úředních záležitostí, případně upřednostnili jejich vyřízení telefonicky či e-mailem, a pro platby využívali bezhotovostní platební styk.

Od pondělí 16. března zaveden prázdninový provoz MHD Trutnov.
MHD bude jezdit v Trutnově v prázdninovém režimu, Sever nabízí hlídání dětí

V Jilemnici úsek matrik upozorňuje snoubence, že ani při sňatečném obřadu nesmí být v době platnosti mimořádných opatření přítomno více než 100 osob, a to včetně oddávajícího a matrikářky.

V Mateřské škole v Úpici žádají rodiče, kteří mají staršího sourozence v ZŠ, aby si nechali doma i mladší děti z důvodu minimalizování rizika rozšiřováním možné nákazy. Rodiče, kteří mají tu možnost, prosí, aby svoje děti nevodili do kolektivu dětí mateřské školy. Do odvolání nedovolují dětem přinášet žádné hračky z domova. Výjimkou je plyšák na spaní, pokud se bez něj dítě neobejde (bude ale uložen v balíčku s lůžkovinami).

Bez návštěvníků. Největší český barokní areál v Kuksu je do odvolání uzavřen. Safari Park Dvůr Králové nad Labem naopak zůstává otevřen.
Nejen trutnovské UFFO ruší program, zavřený je i Kuks, v Peci nebude pohár