Miloš Zeman žije v Častolovicích a trénuje fotbal ve Zdelově, má dceru Kateřinu. Ale také dceru Veroniku. Tím se ten „okresní" Miloš Zeman prezidentovi vymyká. A pochopitelně i dalšími věcmi. Do Lán nejezdí, na státní návštěvy se nevypravuje a už vůbec nelétá prezidentským letadlem.

Stejné jméno však podle svých slov nosí rád a rozhodně by neměnil. Díky němu se totiž leckdy velmi dobře pobaví on i jeho okolí.

Zábavné jsou například telefonické hovory. „Když se ve sluchátku ozvu jako Miloš Zeman, někteří lidé, kteří mě neznají, občas chvíli mlčí. Myslí si, že si dělám legraci," směje se.

Kteří fotbalisté navíc mohou v legraci říci, že jejich mužstvo trénuje vrchní velitel ozbrojených sil? Rozhodně jen ti zdelovští, ve Zdelově totiž Miloš Zeman trénuje mužstvo  v krajské I. B třídě.

Podle prezidentova jmenovce se dobře baví i při jiných situacích, například při návštěvě lékaře. „Jednou jsem šel k doktorovi, kde mě neznali. Poté, co jsem vešel do ordinace a zavřely se dveře, se na mě všichni dívali divně. Ptal jsem se proč? Prý  čekali, kdo přijde. Zda se náhodou neobjeví „ten" Miloš Zeman.

Pochopitelně není „okresní" Miloš Zeman jediným jmenovcem prezidenta v republice. Možná je však jediným, který má zároveň dceru Kateřinu. Tak se totiž jmenuje i dcera prezidenta. „Určitě to nebyl úmysl. Dceři je jedenáct let, takže jsme ji nepojmenovali stejně naschvál," říká vesele Miloš Zeman.

Nepříjemné situace prý většinou nezažívá. „Jednou jsem však přišel k lékaři, který mně sdělil, že kdybych byl onen Miloš Zeman, tak by mě neošetřil. Myslel to smrtelně vážně," říká.

Podle jeho slov se za své jméno nestydí, naopak. „Navíc jsem prezidenta Zemana volil, což se  nebojím přiznat. Neříkám, že s ním souhlasím ve všem, ale jsem s ním spíše spokojen. Líbí se mi jeho inteligentní humor," říká jmenovec prezidenta.

S hlavou státu by se podle svých slov někdy rád vyfotil. „Bylo by to zajímavé. Třeba ho někdy potkám," usmívá se a samozřejmě v legraci dodává, že by nebylo nepříjemné, kdyby si prezident na své jmenovce vzpomněl a dal jim třeba určitá „privilegia".