„Součástí výstavy bude i hromada technického sněhu, na kterém se mohou děti vyřádit. Zblízka si lidé mohou prohlédnout taky nejmodernější rolby s navijákem a sněžná děla, která se během zimy starají o vysněžení a úpravu sjezdovek ve SkiResortu Černá hora – Pec," uvedl ředitel SkiResortu Petr Hynek a doplnil: „Během zimy na našich sjezdovkách pracuje 22 roleb a víc než 210 sněžných děl a tyčí. Teď mají lidé jedinečnou možnost prohlédnout si tato nejmodernější zařízení zblízka." Výstava zimní techniky by se na Černé hoře měla otevřít 5. července.

Již v sobotu se na zadní budově horní stanice lanovky na Černé hoře otevírá venkovní horolezecká stěna, která má 23 lezeckých linií a pětistovku úchytů. Ve Špindlerově Mlýně vyroste během prázdnin trampolínové centrum v prostoru dolní stanice lanovky na Medvědíně, na Labské přehradě si můžete užít Stand Up Paddleboard, tedy stabilní surf, na kterém stojíte a pomocí dlouhého pádla se pohybujete po vodní hladině.

Největší novinkou se stane na horách Stezka korunami stromů Krkonoše, která bude slavnostně otevřena tuto neděli na Hoffmanových boudách v Janských Lázních za účasti ministra životního prostředí Richarda Brabce, hejtmanů Královéhradeckého a Libereckého kraje Jiřího Štěpána a Martina Půty a také kapely The Tap Tap, Zbigniewa Czendlika či Ewy Farné.