Budu volit

Mons. Jan Vokál, královéhradecký biskup: „Asi neřeknu nic nového, když zdůrazním, že k volbám by měl jít každý, kdo může. Rozhodování mezi kandidáty je sice někdy těžké, ale to z voličů určitě nesnímá odpovědnost. Rád bych všechny vyzval, aby se rozhodovali svědomitě podle toho, jaké hodnoty jednotliví kandidáti reprezentují – a to nejen slovy a sliby, ale i konkrétními skutky."

Otakar Janecký, ikona pardubického hokeje, dvojnásobný mistr ligy: „K volbám půjdu, je potřeba jít volit. Ačkoliv si zároveň myslím, že se po volbách mnoho nezmění. Sice nejsem politik, ale sám vidím, že situace není dobrá, když vidíme všude v politice korupci, je potřeba jí proto dát novou šanci k pročištění."

Pavel Dobeš, hradecký písničkář: „Volit určitě půjdu. Už rok si říkám, aby už nějaké volby byly. Sice tentokrát volíme jen krajské reprezentace, ale i těmi můžeme dát centrální vládě signál o tom, jak ji hodnotíme."

Nebudu volit

Jaroslav Kulhavý, orlickoústecký biker, olympijský vítěz z Londýna: „Ke krajským volbám nepůjdu, odlétám na poslední závod sezony, který se pojede na francouzské Riviéře. Pokud ale bývám v době voleb doma, volit chodím. Nechodil jsem pouze někdy mezi svým osmnáctým a dvacátým rokem, tehdy jsem se tím moc nezabýval a byl jsem i dost znechucený. Teď se na volby dívám jinak, dávají člověku možnost někoho podpořit, udělat krok k něčemu lepšímu."

Lukáš Dryml, pardubický plochodrážník: „Volit nepůjdu, mám totiž kvůli Zlaté přilbě v Pardubicích naprosto nabitý víkend. Ovšem po pravdě řečeno, neznám ani kandidáty, kteří se na billboardech představují, nemám o nich velký přehled. Na druhou stranu si přitom uvědomuji, že by volby mohly něco změnit, a mám strach, že k nim letos příliš nepůjde mladší generace, která by k tomu mohla dát impulz."   (zprav)