V průběhu těchto prací mohou vlaky jezdit pouze po jedné ze dvou kolejí.

Výlukový jízdní řád neleznete po naskenování následujícího QR kódu:
Výlukový jízdní řádZdroj: Deník

„Jedná se o běžné odstranění degradované horniny, masiv se zpevní za pomocí chemických kotev a ocelových sítí,“ uvedla mluvčí SŽDC Nela Friebová s tím, že práce na trati, po které ve špičce projede 14 osobních vlaků za hodinu, potrvají až do 2. října.

Zdržení se týká dálkových spojů. Místo regionálních vlaků jsou v opravovaném úseku pro cestující připraveny náhradní autobusy, kdy za každý spoj jsou vypraveny 3 – 4 autobusy.

"Náhradní autobusovou dopravu zajišťuje celkem 8 autobusů, které jezdí mezi stanicemi Pardubice hl.n. a Přelouč a nahrazují pouze osobní vlaky," uvedl mluvčí Českých drah Petr Pošta a dodal, že jeden autobus náhradní dopravy obsluhuje zastávky Pardubice-Svítkov, Pardubice-Opočínek, Valy u Přelouče, ostatní zastavují pouze na zastávce Valy u Přelouče.

"Tyto náhradní autobusy využívají cestující zejména do stanice Přelouč a dále ti, kteří cestují do zastávek v úseku Přelouč - Kolín," uvedl mluvčí Českých drah a pro lepší rozlišení dodal i další informace k náhradním spojům: "Zajišťujeme dvě linky náhradních autobusů: zrychlenou linku P, která nezajíždí k zastávkám Pardubice-Opočínek a Pardubice-Svítkov, a minibusovou linku Z, která zajišťuje obsluhu všech zastávek (včetně Opočínku a Svítkova). Na linku P v Pardubicích navazují regionální vlaky dále do České Třebové."

Dálkové vlaky úsekem s výlukou projíždějí, ale kvůli snížené kapacitě trati můžou navýšit zpoždění až o 15 minut, kdy opravovaným úsekem projíždějí všechny dálkové vlaky z Prahy přes Olomouc do Žiliny (přes Ostravu nebo Horní Lideč), resp. dále do Košic, vlaky z Prahy přes Ostravu do Polska (Varšavy nebo Krakova) a dále dálkové vlaky Praha - Brno - Vídeň a Praha - Brno - Bratislava - Budapešť.

Památník Zámeček nebo také Larischova vila. Za druhé světové války zde sídlil oddíl němectké Schutzpolizei a právě sem byli za Heydrichiády odvezeni obyvatelé osady Ležáky. Ve sklepích vily pak dospělí čekali na popravčí četu...
Kraj uvolnil pět milionů pro Larischovu vilu

"Zpoždění závisí na aktuální provozní situaci. Většina vlaků po průjezdu opravovaným úsekem navýší zpožděníaž o 15 minut. Některé vlaky se tak při průjezdu úsekem nemusí zpozdit vůbec, jiné naopak musí vyčkat na průjezd jiných vlaků, a tím se opozdíí. U některých spojů může být aktuální zpoždění vyšší než 15 minut, v tomto případě ale jde o souběh několika vlivů, například jiných výluk na trase či běžných provozních zpoždění," dodal Petr Pošta.