„Řidič, který vyjížděl z boční silnice, narazil do boku naší sanitky,“ potvrdil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Aleš Malý. Auto záchranky skončilo po nárazu na boku a zastavilo se o sloup veřejného osvětlení. Osobní automobil s rozbitou přední částí pak zase skončil mimo vozovku.

„Máme zraněné záchranáře, kteří utrpěli středně těžká zranění,“ uvedl Malý. Zdravotníci byli převezeni do nemocnice, posádka osobního automobilu vyvázla bez zranění.

"K nehodě sanitky s osobním vozidlem zn. Ford Kuga došlo těsně po půl dvanácté na světelné křižovatce ulic Teplého, Pichlova a Jana Palacha. V sanitce jeli dva záchranáři, oba při nehodě utrpěli zranění a byli  převezeni do nemocnice. V osobním vozidle cestovali dva dospělí a dvě děti a všichni čtyři vyvázli bez zranění. Policisté s řidiči provedli dechovou zkoušku, obě byly s negativním výsledkem. Přesné okolnosti a příčiny dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření," uvedla mluvčí krajské policie Dita Holečková.

V posledních třech týdnech je to na Pardubicku již druhá vážná nehoda sanitky. U Valů na Pardubicku 24. května skončila sanitka ve stromě, jeden převážený pacient zemřel a další byli zraněni:

Zdroj: HZS PK
FOTO: U Valů skončila sanitka ve stromě. Jeden pacient zemřel, další zranění

„V osobním vozidle cestoval muž a žena se dvěma dětmi. Těm strážníci nabídli po nezbytně nutnou dobu útočiště ve služebním vozidle," sdělil tiskový mluvčí Městské policie Pardubice Jiří Sejkora. Sanitka nepřevážela žádného pacienta.

„Příčina nehody je předmětem vyšetřování,“ dodal Malý.

Dopravu na místě řídí policie. Zasahují také hasiči a strážníci.