Ali Hammoud je ozdobou řady společenských a charitativních akcí po celém světě – v pátek dopoledne ozdobil také krajskou redakci Deníku v Hradci Králové, kde se zastavil na své cestě z Prahy do Náchoda. V tamním  městském divadle večer zasedl v porotě finálového večera soutěže Muž roku.

„Jsem v České republice od středy a je to pro mě nádherný výlet," svěřil se nám dopoledne během své hodinové návštěvy v redakci. „Prošel jsem si Prahu, jsem nadšený z její architektury i z příjemného počasí. Stejně zajímavá je i vaše redakce – znám řadu televizních studií, ale redakci novin jsem ještě nenavštívil."

Ali Hammoud v sobě během návštěvy nezapřel počítačového experta: jeho pozornost se často stáčela od lidí k technickému vybavení naší redakce. „Vystudoval jsem počítačovou vědu na libanonské univerzitě a mám vlastní firmu na vývoj počítačových technologií," vysvětloval svůj neobvyklý zájem. „Vede se mi dobře a po vítězství v soutěži Mister International  jsem ani na minutu nepřestal pracovat pro svoji firmu. V ní taky vidím svoji budoucnost."

Domovem Aliho Hammouda je malá libanonská vesnice , kde – pokud není na cestách po světě – stále žije se svojí matkou a dvěma mladšími bratry. Nekouří, nepije, nedrží žádné diety a dvakrát týdně zajde do posilovny. „Snažím se vypadat dobře, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se neustále kontroloval a upravoval. Mám v životě spoustu jiné práce," usmíval se  nad otázkou, kolik času  investuje do svého zevnějšku. „Snažím se pracovat spíše na svém vzdělání a rozhledu. Možná proto jsem se zatím nesetkal s negativními reakcemi lidí. Dokonce bych řekl, že mě lidi mají rádi."

Ali Hammoud nám toho o sobě prozradil mnohem víc. Obsáhlý rozhovor si můžete přečíst v Deníku v pondělí 2. září na stranách 6 a 7.